Kimkommers Pasta pesto - Kimkommers
  • pasta pesto

    0 / 5

    20 Minuten 4

    94

    Pasta pesto

    Pasta pesto, erg lekker én lekker snel op tafel!

    Ingrediënten

    300 tot 400 gram (ongekookte) volkoren penne

    500 gram broccoli

    2 tenen knoflook

    250 gram champignons

    1 courgette

    2 tomaten

    6 (flinke) eetlepels pesto*

    Tips

    *Niet alle pesto is vegan, ik gebruikte deze pesto.

    Bereidingswijze Voorbereiding: 10 MinutenKooktijd: 10 Minuten

    Stap 1Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

    Stap 2Snijdt ondertussen de broccoli in roosjes en stoom of kook de broccoli in 5-10 minuten gaar.

    Stap 3Snijdt de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers), snijdt de champignons in plakjes en snijdt de courgette en tomaat in blokjes.

    Stap 4Verwarm de pesto samen met de knoflook kort in een wokpan.

    Stap 5Voeg daarna de courgette en champignons toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar.

    Stap 6Verwarm de tomaat nog kort mee.

    Stap 7Tot slot hussel je de pesto saus, de broccoli en de penne door elkaar.

    Stap 8Serveertip: Garneer de pasta pesto met geroosterde pijnboompitten. Verwarm de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn. Denk er wel om, pijnboompitten kunnen snel aanbranden. De pasta pesto is ook erg lekker met geraspte vegan kaas!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *