Afdrukopties:

Bietenstamppot met champignons en augurken

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

Bietenstamppot, het weer is er perfect voor!

bietenstamppot

 400 g aardappelen
 500 g rode bieten (voorgekookt)
 250 g champignons
 4 (middelgrote) augurken
 1 theelepel olijfolie
 een scheutje sojamelk of sojaroom
1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.

2

Snijd de rode bieten in blokjes, de champignon in plakjes en de augurk fijn.

3

Bak de champignons in een beetje olie in een pan.

4

Verwarm de rode bieten in een andere pan.

5

Giet de aardappelen en rode bieten af.

6

Stamp de aardappelen en de helft van de rode bieten fijn met een scheutje sojamelk.

7

Wanneer er een smeuïg mengel ontstaat roer je de rest van de rode bieten, de gebakken champignons en de stukjes augurken erdoorheen.

8

Serveer de stamppot eventueel met een vleesvervanger.

Voedingswaarden

Opdieningen 0