Afdrukopties:

Citroencake met glazuur

Opbrengsten17 portiesVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur 5 minuten

Citroencake, wie is hier nou niet dol op?

citroencake

 200 g tarwebloem
 1 theelepel bakpoeder
 1 snufje zout
 180 ml sojayoghurt
 220 g kristalsuiker
 40 g plantaardige boter (op kamertemperatuur)
 1 theelepel citroen aroma
 sap van 2 citroenen
 130 ml zonnebloemolie
 140 g poedersuiker (glazuur)
 3 eetlepel sojamelk (glazuur)
 enkele druppels citroen aroma (glazuur)
 Optioneel: citroenrasp (glazuur)
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

2

Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout boven een kom.

3

Mix in een andere kom de sojayoghurt met de suiker, boter, citroenaroma, citroensap en de olie.

4

Meng het natte en droge beslag en roer tot een glad beslag.

5

Verdeel het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 minuten in de oven.

6

Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen en til de cake na ongeveer 10 minuten aan het bakpapier uit de vorm en leg op het rooster.

7

Maak ondertussen het glazuur klaar door de poedersuiker met de sojamelk en druppels citroenaroma te mengen. Giet het glazuur over de cake, bestrooi eventueel nog met wat citroenrasp en zet in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Na een paar uur is het glazuur hard.

Voedingswaarden

Opdieningen 17