Print opties:

Greecy wraps – Wraps met een Grieks tintje

Porties2 PortiesVoorbereidingstijd20 min.Bereidingstijd5 min.Totale tijd25 min.

Dit keer een van mijn favoriete wrap recepten, de Greecy wraps.

Greecy wraps

 1 pak plantaardige kipstukjes
 gyroskruiden*
 3 tbsp olijfolie
 1 paprika
 4 (volkoren) wraps
 100 g ijsbergsla
 ½ komkommer
 tzatziki naar smaak**
1

Marineer de plantaardige kipstukjes met de gyroskruiden en olijfolie. Laat 10 minuten intrekken. Ik maakte de gyroskruiden met 2 tl gedroogde oregano, 2 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde peterselie, 0,5 tl gemalen zwarte peper, 0,5 tl kaneel, 1 tl knoflookpoeder, 0,5 tl uienpoeder, 1 tl gemalen komijnpoeder, 1 tl (pikante) paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 0,5 tl chilipoeder en 1 tl zeezout (*)

2

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de komkommer en tomaat in plakjes.

3

Bak de plantaardige kipstukjes in een pan gaar.

4

Bak de paprika een minuut mee.

5

Verdeel de sla, komkommer, tomaat en plantaardige kipstukjes met paprika over de wraps.

6

Voeg tzatziki naar smaak toe. Ik maakte tzatziki met een halve geraspte komkommer, 1 eetlepel olijfolie, 75 gram sojayoghurt, klein teentje uitgeperste knoflook, een halve theelepel gedroogde munt en een halve theelepel citroensap.

7

Vouw de wraps dicht.

Nutrition Facts

Porties 2