Afdrukopties:

Groene salade met sojadressing

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd25 minuten

Maaltijdsalades, ik ben er gek op! Deze groene salade met groene groenten zit vol vitamines.

Groene salade met sojadressing

 300 g ongekookte (zilvervlies) rijst
 1 flinke broccoli
 1 eetlepel plantaardige olie
 1 pakje naked chickenburgers van de Vegetarische Slager
 1 komkommer
 1 rode peper (bewaar 1/4 voor de dressing)
 200 g spinazie
 200 g sojabonen
 4 handjes cashewnoten
 dressing*
1

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Snijd de broccoli en roosjes en kook in ongeveer 10 minuten beetgaar in een pan met ruim kokend water.

3

Snijd de naked chickenburgers in kleine blokjes, verhit wat olie in de pan en bak gaar.

4

Snijd de komkommer in blokjes en het pepertje in reepjes (hou 1/4e apart).

5

Maal de ingrediƫnten voor de dressing in de blender tot er een mooie gladde dressing ontstaat. Ik maakte een dressing met 1/4e rode peper, 4 eetlepels sojasaus, scheutje appelazijn, 1 theelepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook en een flinke scheut zonnebloemolie*

6

Verdeel de rijst, broccoli, blokjes naked chickenburgers, spinazie, komkommer, pepertjes, sojabonen en cashewnoten over vier borden. Serveer met de dressing.

Voedingswaarden

Opdieningen 0