Print opties:

Plaatcake met appel en rozijnen

Porties16 PortiesVoorbereidingstijd15 min.Bereidingstijd45 min.Totale tijd1 uur

Een overheerlijke plaatcake met appel en rozijnen.

plaattaart met appel en rozijnen

 250 g plantaardige boter
 250 g fijne kristalsuiker
 250 g zelfrijzend bakmeel
 180 ml appelmoes
 5 appels, geschild en in blokjes
 3 tbsp lichtbruine basterdsuiker
 100 g rozijnen
 optioneel: kaneel naar smaak
 25 g geschaafde amandelen
1

Verwarm de oven voor op 180 ┬░C.

2

Mix de boter en de suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3

Voeg de appelmoes toe en roer goed door.

4

Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel het luchtig door het beslag.

5

Roer tot alle bakmeel is opgenomen.

6

Vet een bakblik in met plantaardige boter of gebruik bakpapier.

7

Verdeel het beslag over het bakblik.

8

Meng de blokjes appel met de suiker, rozijnen en eventueel kaneel.

9

Verdeel de appels en rozijnen over het bakblik.

10

Bestrooi met de geschaafde amandelen.

11

Bak de plaatcake 30-45 minuten in de oven (of totdat hij gaar is).

Nutrition Facts

Porties 16