Afdrukopties:

Pumpkin spiced latte

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minuten

Het verwarmende drankje voor de herfst: pumpkin spiced latte!

pumpkin spiced latte

 2 eetlepel pompoenpuree*
 2 eetlepel rietsuiker
 500 ml plantaardige melk
 2 eetlepel vanille siroop (Monin)
 2 shots espresso
 vegan slagroom naar smaak
1

Verwarm twee eetlepels pompoenpuree in een steelpan. Voeg de suiker toe en roer goed door totdat de suiker is opgelost. Ik maakte zelf pompoenpuree met een halve pompoen en 2 eetlepels pumpkin spiced kruidenmix. Zorg dat de pitten en draden eruit zijn, leg de pompoen met snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 25 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 ºC. Haal de schil eraf, pureer de pompoen en mix met de kruidenmix (1 el kaneel, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gember en een 1/2 tl kruidnagel [gemalen]).*

2

Voeg de plantaardige melk en vanillesiroop toe en warm door tot het kookpunt is bereikt.

3

Schenk de melk in een blender en mix tot een glad mengsel. Voor eventuele klontjes kun je het mengsel door een zeef halen.

4

Zet twee kopjes espresso en verdeel het over de twee glazen. Voeg de warme plantaardige melk toe.

5

Optioneel: maak het af met vegan slagroom en wat pumpkin spiced kruidenmix of kaneel.