Print opties:

Rocky Road chocoladeblokken

Porties10 PortiesVoorbereidingstijd10 min.

Het recept om je vingers bij af te likken: rocky road chocoladeblokken!

rocky road choc block

 90 g plantaardige boter
 100 g pure chocolade
 80 g vegan melkchocolade
 50 g biscuitjes
 75 g vegan mini marshmallows
 poedersuiker
1

Verwarm een steelpan en smelt de boter.

2

Breek de chocolade in grote stukken en voeg toe.

3

Roer af en toe door tot het geheel goed gesmolten is.

4

Bekleed ondertussen een muffin bakplaat met folie of vul ze met muffinvormpjes.

5

Breek de biscuitjes in stukjes en verdeel over de vormpjes.

6

Snij (of knip) de marshmallows in stukjes en verdeel over de vormpjes, bewaar wat stukjes marshmallow voor de garnering.

7

Giet de chocolade in de vormpjes. Ik gebruikte voor 10 stuks per vormpje ongeveer 2 eetlepels van het chocolademengsel.

8

Garneer de chocoladeblokken met de overgebleven stukjes marshmallows.

9

Zet de muffin bakplaat met chocoladeblokken in de koelkast en laat het geheel minstens een uur afkoelen.

10

Bestrooi de rocky road chocoladeblokken voor het opdienen met wat poedersuiker.

Voedingswaarde

Porties 10


Hoeveelheid per portie
Calorie├źn 215
% Dagelijkse behoefte
Totaal vet 14g22%
Natrium 0.1mg1%
Totaal koolhydraten 20g7%

Vezels 1g4%
Suikers 16g
Eiwit 2g4%

* Percentage dagelijkse behoefte gebaseerd op een calorie-inname van 2000 kcal per dag. Je dagelijkse behoefte kan hoger of lager zijn.