Een heerlijk spaghetti recept met vegan gehaktballetjes.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bewaar 1 opscheplepel van het kookvocht.
Maak de gehaktballetjes door het vegan gehakt, de Italiaanse kruiden en 1 theelepel knoflookpoeder met elkaar te mengen en hier balletjes van te draaien (ik haalde er ongeveer 10 kleine balletjes uit).
Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes gaar.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Verhit de andere helft van de olie in een pan en bak de ui glazig.
Voeg de knoflookpoeder, basilicum en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Breng de saus op smaak met wat peper, zout en agavesiroop.
Voeg als laatste de opscheplepel kookvocht toe en laat de saus nog kort doorwarmen. De saus wordt dikker.
Meng de saus en spaghetti, schep op een bord en verdeel de gehaktballetjes.
Opdieningen 0