Afdrukopties:

Spaghetti met vegan gehaktballetjes

Opbrengsten2 portiesVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd25 minuten

Een heerlijk spaghetti recept met vegan gehaktballetjes.

spaghetti

 150 g spaghetti
 200 g vegan gehakt (Naturli, Albert Heijn)
 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 2 theelepel knoflookpoeder
 1 eetlepel olijfolie
 2 rode uien
 1 blik tomatenblokjes
 1 flinke hand verse basilicum
 peper en zout
 1 theelepel agavesiroop
 1 opscheplepel kookvocht
1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bewaar 1 opscheplepel van het kookvocht.

2

Maak de gehaktballetjes door het vegan gehakt, de Italiaanse kruiden en 1 theelepel knoflookpoeder met elkaar te mengen en hier balletjes van te draaien (ik haalde er ongeveer 10 kleine balletjes uit).

3

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes gaar.

4

Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

5

Verhit de andere helft van de olie in een pan en bak de ui glazig.

6

Voeg de knoflookpoeder, basilicum en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

7

Breng de saus op smaak met wat peper, zout en agavesiroop.

8

Voeg als laatste de opscheplepel kookvocht toe en laat de saus nog kort doorwarmen. De saus wordt dikker.

9

Meng de saus en spaghetti, schep op een bord en verdeel de gehaktballetjes.

Voedingswaarden

Opdieningen 0