Print Options:

Zoetzure saus met rijst

Yields4 ServingsPrep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins

Zoetzure saus met rijst, één van mijn favoriete recepten als ik zo goedkoop mogelijk en lekker snel wil eten.

zoetzure saus

 300 g zilvervliesrijst
 3 cm verse gember
 2 tenen knoflook
 2 paprika's
 2 (winter) wortels
 ½ verse ananas (inclusief vocht)*
 1 tbsp zonnebloemolie
 2 tbsp tomatenpuree
 2 tbsp azijn
 2 tbsp sojasaus
 1 tbsp maizena
 1 tbsp lichtbruine basterdsuiker
 200 g (diepvries) doperwten
1

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Schil de gember en knoflook en snijd fijn.

3

Snijd de rest van de groente fijn.

4

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gember en knoflook een minuut.

5

Voeg de tomatenpuree, azijn, sojasaus, suiker en ananas toe.

6

Meng de maizena met een kopje water en roer door de saus.

7

Voeg de paprika, wortel en doperwten toe en laat 5 tot 10 minuten op zacht vuur koken, roer regelmatig.**

8

Wanneer je te weinig saus heb, voeg dan nog wat water toe.

Nutrition Facts

Servings 4