Pumpkin spiced latte

Catagorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Als je mij anderhalf jaar geleden had gevraagd of ik koffie lekker vond, had ik flink nee geschud. En nu? Ik ben het toch heel erg gaan waarderen. Althans de luxere koffie, want alleen een bakkie pleur krijg je er bij mij nog steeds niet in. Een van mijn allereerste kopjes luxe koffie was een pumpkin spiced latte bij de Starbucks. Toen was het nog erg wennen, maar de laatste keer heb ik er zo van genoten dat ik besloot het zelf ook maar eens te maken! Ik gebruikte voor deze pumpkin spiced latte de Ibiza koffie van Into Ibiza (samenwerking).

*Ik maakte zelf pompoenpuree met een halve pompoen en 2 eetlepels pumpkin spiced kruidenmix. Zorg dat de pitten en draden eruit zijn, leg de pompoen met snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 25 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 ºC. Haal de schil eraf, pureer de pompoen en mix met de kruidenmix (1 el kaneel, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gember en een 1/2 tl kruidnagel [gemalen]). Dit is goed voor 15 porties.

pumpkin spiced latte

Porties1 Portie
Voorbereidingstijd10 min.

Ingrediënten

 2 tbsp pompoenpuree*
 2 tbsp rietsuiker
 500 ml plantaardige melk
 2 tbsp vanille siroop (Monin)
 2 shots espresso
 vegan slagroom naar smaak

Bereiding

1

Verwarm twee eetlepels pompoenpuree in een steelpan. Voeg de suiker toe en roer goed door totdat de suiker is opgelost. Ik maakte zelf pompoenpuree met een halve pompoen en 2 eetlepels pumpkin spiced kruidenmix. Zorg dat de pitten en draden eruit zijn, leg de pompoen met snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 25 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 ºC. Haal de schil eraf, pureer de pompoen en mix met de kruidenmix (1 el kaneel, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gember en een 1/2 tl kruidnagel [gemalen]).*

2

Voeg de plantaardige melk en vanillesiroop toe en warm door tot het kookpunt is bereikt.

3

Schenk de melk in een blender en mix tot een glad mengsel. Voor eventuele klontjes kun je het mengsel door een zeef halen.

4

Zet twee kopjes espresso en verdeel het over de twee glazen. Voeg de warme plantaardige melk toe.

5

Optioneel: maak het af met vegan slagroom en wat pumpkin spiced kruidenmix of kaneel.

Ingrediënten

 2 tbsp pompoenpuree*
 2 tbsp rietsuiker
 500 ml plantaardige melk
 2 tbsp vanille siroop (Monin)
 2 shots espresso
 vegan slagroom naar smaak

Instructies

1

Verwarm twee eetlepels pompoenpuree in een steelpan. Voeg de suiker toe en roer goed door totdat de suiker is opgelost. Ik maakte zelf pompoenpuree met een halve pompoen en 2 eetlepels pumpkin spiced kruidenmix. Zorg dat de pitten en draden eruit zijn, leg de pompoen met snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 25 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 ºC. Haal de schil eraf, pureer de pompoen en mix met de kruidenmix (1 el kaneel, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gember en een 1/2 tl kruidnagel [gemalen]).*

2

Voeg de plantaardige melk en vanillesiroop toe en warm door tot het kookpunt is bereikt.

3

Schenk de melk in een blender en mix tot een glad mengsel. Voor eventuele klontjes kun je het mengsel door een zeef halen.

4

Zet twee kopjes espresso en verdeel het over de twee glazen. Voeg de warme plantaardige melk toe.

5

Optioneel: maak het af met vegan slagroom en wat pumpkin spiced kruidenmix of kaneel.

Pumpkin spiced latte
(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *