Archives Dranken

Ontbijtinspiratie: smoothie met kersen

Vandaag een smoothie met kersen als ontbijtinspiratie! Er zijn talloze recepten voor lekkere smoothies. Alleen fruit, fruit en groente of juist een lekkere smoothie met alleen maar groente. Het kan allemaal! Bij voorkeur drink je een smoothie met zo veel mogelijk groente en een beetje fruit (en bij voorkeur eet je dit ook nog eens met een lepel). Een fruitsmoothie als deze is daarom een heerlijke afwisseling!

Je kunt ook diepvrieskersen gebruiken. Wil je er een smoothiebowl van maken? Probeer dan eens deze pindakaasgranola!

Read More

Ontbijtinspiratie: Tropical smoothie

Een heerlijke start van de dag met de tropical smoothie. Ik maakte er een smoothiebowl van met wat kokos, lijnzaad, plakjes banaan en gepofte rijst. In het recept maak ik gebruik van troebele appelsap, omdat deze meestal vegan zijn. Je kunt natuurlijk ook heldere appelsap gebruiken, let er dan op – als je veganistisch wilt eten – dat de appelsap niet geklaard is met dierlijke ingrediënten. Appelsientje kun je bijvoorbeeld met een gerust hart kopen (geen reclame).

Read More

Pumpkin spiced latte

Als je mij anderhalf jaar geleden had gevraagd of ik koffie lekker vond, had ik flink nee geschud. En nu? Ik ben het toch heel erg gaan waarderen. Althans de luxere koffie, want alleen een bakkie pleur krijg je er bij mij nog steeds niet in. Een van mijn allereerste kopjes luxe koffie was een pumpkin spiced latte bij de Starbucks. Toen was het nog erg wennen, maar de laatste keer heb ik er zo van genoten dat ik besloot het zelf ook maar eens te maken! Ik gebruikte voor deze pumpkin spiced latte de Ibiza koffie van Into Ibiza (samenwerking).

*Ik maakte zelf pompoenpuree met een halve pompoen en 2 eetlepels pumpkin spiced kruidenmix. Zorg dat de pitten en draden eruit zijn, leg de pompoen met snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 25 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 ºC. Haal de schil eraf, pureer de pompoen en mix met de kruidenmix (1 el kaneel, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gember en een 1/2 tl kruidnagel [gemalen]). Dit is goed voor 15 porties.

Read More