Vegan Paella uit de oven

Kim KesterinkAuteurKim KesterinkCatagorie, , MoeilijkheidsgraadIntermediate

Op Lanzarote heb ik vegan Paella gegeten. Had ik dat maar eerder kunnen proberen, want wat was dát lekker! Terug in Nederland heb ik de Paella in mijn eigen keukentje proberen na te maken. Dat is gelukt! Ik moet hier wel een kleine disclaimer bij neerzetten, dit lijkt enorm op de Paella zoals ik hem gegeten heb op Lanzarote. Ik heb nooit Paella met vis (of vlees) gegeten, omdat ik alleen al van het idee mosselen te eten gruwelde. Hoe dan ook, dit recept is echt een aanrader. Dit recept is goed voor 3 personen. Eet smakelijk!

vegan paella

Porties3 Porties
Voorbereidingstijd10 min.Bereidingstijd30 min.Totale tijd40 min.

Ingrediënten

 1 ui
 125 g champignons
 1 paprika
 1 wortel
 ½ courgette
 2 tomaten
 1 bosje peterselie
 1 tbsp plantaardige olie
 1 tbsp paella kruiden
 1 teen knoflook, geperst
 1 blikje tomatenpuree (70 g)
 250 g paella rijst (bomba rijst)
 500 ml groentebouillon
 1 pinch saffraan

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrische oven).

2

Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika, wortel, courgette en tomaten in blokjes.

3

Snijd de peterselie fijn.

4

Verhit de olie in de paella- of ovenbestendige pan en fruit de ui samen met de paella kruiden en knoflook.

5

Voeg de champignons toe.

6

Voeg daarna de paprika, wortel en courgette toe, laat de groente wat zachter worden.

7

Roer de tomatenpuree en peterselie erdoor.

8

Voeg de paella rijst toe, verdeel deze goed over de pan.

9

Schenk de bouillon erover. Zorg ervoor dat de rijst goed onder water staat, als dit niet het geval is voeg dan wat extra bouillon toe.

10

Strooi de tomatenblokjes eroverheen.

11

Stop een paar draadjes saffraan tussen een stukje aluminiumfolie. Houdt het stukje aluminiumfolie in het vuur (of als je net als ik elektrisch kookt, in het vuurtje van een lucifer of aansteker). Hierdoor komen de aroma's vrij. Voeg daarna aan de paella toe.

12

Zet de paella in de oven, na ongeveer 20 minuten is de paella klaar.

13

Haal uit de oven, laat nog een minuut of 2 staan.

14

Bestrooi met wat peterselie en eventueel een beetje limoensap.

15

Eet smakelijk!

Ingrediënten

 1 ui
 125 g champignons
 1 paprika
 1 wortel
 ½ courgette
 2 tomaten
 1 bosje peterselie
 1 tbsp plantaardige olie
 1 tbsp paella kruiden
 1 teen knoflook, geperst
 1 blikje tomatenpuree (70 g)
 250 g paella rijst (bomba rijst)
 500 ml groentebouillon
 1 pinch saffraan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrische oven).

2

Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika, wortel, courgette en tomaten in blokjes.

3

Snijd de peterselie fijn.

4

Verhit de olie in de paella- of ovenbestendige pan en fruit de ui samen met de paella kruiden en knoflook.

5

Voeg de champignons toe.

6

Voeg daarna de paprika, wortel en courgette toe, laat de groente wat zachter worden.

7

Roer de tomatenpuree en peterselie erdoor.

8

Voeg de paella rijst toe, verdeel deze goed over de pan.

9

Schenk de bouillon erover. Zorg ervoor dat de rijst goed onder water staat, als dit niet het geval is voeg dan wat extra bouillon toe.

10

Strooi de tomatenblokjes eroverheen.

11

Stop een paar draadjes saffraan tussen een stukje aluminiumfolie. Houdt het stukje aluminiumfolie in het vuur (of als je net als ik elektrisch kookt, in het vuurtje van een lucifer of aansteker). Hierdoor komen de aroma's vrij. Voeg daarna aan de paella toe.

12

Zet de paella in de oven, na ongeveer 20 minuten is de paella klaar.

13

Haal uit de oven, laat nog een minuut of 2 staan.

14

Bestrooi met wat peterselie en eventueel een beetje limoensap.

15

Eet smakelijk!

Vegan Paella uit de oven
(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *