Op Lanzarote heb ik vegan Paella gegeten. Had ik dat maar eerder kunnen proberen, want wat was dát lekker!
Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrische oven).
Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika, wortel, courgette en tomaten in blokjes.
Snijd de peterselie fijn.
Verhit de olie in de paella- of ovenbestendige pan en fruit de ui samen met de paella kruiden en knoflook.
Voeg de champignons toe.
Voeg daarna de paprika, wortel en courgette toe, laat de groente wat zachter worden.
Roer de tomatenpuree en peterselie erdoor.
Voeg de paella rijst toe, verdeel deze goed over de pan.
Schenk de bouillon erover. Zorg ervoor dat de rijst goed onder water staat, als dit niet het geval is voeg dan wat extra bouillon toe.
Strooi de tomatenblokjes eroverheen.
Stop een paar draadjes saffraan tussen een stukje aluminiumfolie. Houdt het stukje aluminiumfolie in het vuur (of als je net als ik elektrisch kookt, in het vuurtje van een lucifer of aansteker). Hierdoor komen de aroma's vrij. Voeg daarna aan de paella toe.
Zet de paella in de oven, na ongeveer 20 minuten is de paella klaar.
Haal uit de oven, laat nog een minuut of 2 staan.
Bestrooi met wat peterselie en eventueel een beetje limoensap.
Eet smakelijk!
Opdieningen 3
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.