Kimkommers Mexicaanse bonenschotel - Kimkommers
  • mexicaanse bonenschotel

    0 / 5

    25 Minuten 4

    282

    Mexicaanse bonenschotel

    Een ideaal recept als je laat thuis komt van je werk, deze lekkere en - op de tortillachips en vegan kaas na - gezonde bonenschotel staat namelijk binnen een mum van tijd op tafel!

    Ingrediënten

    2 rode uien

    3 paprika's

    2 eetlepels olijfolie

    1 bakje vegan gehakt

    1 blikje maïs

    500 gram kidneybonen*

    3 blikjes tomatenpuree

    Taco kruiden gemaakt van 1,5 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 0,5 tl cayennepeper, 0,5 tl zeezout, 0,5 tl peper en een snufje knoflookpoeder, chillivlokken en uienpoeder

    0,5 zak tortillachips

    Vegan geraspte kaas**

    Tips

    *In plaats van kidneybonen kun je ook een mix maken met kidneybonen en zwarte bonen. ** Ik gebruikte Violife geraspte kaas (mozzarella smaak).

    Bereidingswijze Voorbereiding: 10 MinutenKooktijd: 15 Minuten

    Stap 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

    Stap 2Snijdt de uien en paprika's in kleine blokjes.

    Stap 3Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien glazig.

    Stap 4Voeg het vegan gehakt toe en bak ongeveer 4 minuten.

    Stap 5Voeg de paprika en mais toe en bak een paar minuten mee.

    Stap 6Voeg de kidneybonen, tomatenpuree en de tacokruiden en een scheutje water toe en laat 5 tot 10 minuten doorwarmen.

    Stap 7Doe het mengsel in een ovenschaal, bestrooi met de tortillachips en de geraspte vegan kaas en zet 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *