Ontbijtinspiratie | Zelf pindakaasgranola maken

CategorieMoeilijkheidsgraadBeginner

In de categorie ontbijtinspiratie: pindakaasgranola.

Gek ben ik op granola, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het veel te weinig maak. En dat terwijl het zó simpel is om te maken. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor pindakaasgranola. Lekker met wat sojayoghurt en vers fruit. Eet smakelijk!

Ik vind harde stukjes fruit in mijn granola niet lekker. Jij wel? Dan kun je de gedroogde abrikozen prima met de granola meebakken in de oven.

pindakaasgranola
Opbrengsten7 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten 

 1 eetlepel kaneel
 3 eetlepel 100% pindakaas
 2 eetlepel agavesiroop
 3 eetlepel zonnebloemolie
 150 g havermout
 4 eetlepel blanke amandelen
 2 eetlepel pompoenpitten
 57 gedroogde abrikozen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 150 graden (elektrische oven).

2

Meng de kaneel, pindakaas, agavesiroop en zonnebloemolie tot een glad papje.

3

Voeg de havermout, amandelen en zonnebloempitten toe en meng goed totdat alle havermout met het papje is bedekt.

4

Stort het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Bak de granola 15-20 minuten goudbruin, schep de granola halverwege even om.

6

Laat de granola afkoelen en doe het dan in een afgesloten pot of bakje.

7

Wanneer je de granola wilt eten, snijd dan een gedroogde abrikoos in stukjes en serveer bij de granola.

Ingrediënten

 1 eetlepel kaneel
 3 eetlepel 100% pindakaas
 2 eetlepel agavesiroop
 3 eetlepel zonnebloemolie
 150 g havermout
 4 eetlepel blanke amandelen
 2 eetlepel pompoenpitten
 57 gedroogde abrikozen

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 150 graden (elektrische oven).

2

Meng de kaneel, pindakaas, agavesiroop en zonnebloemolie tot een glad papje.

3

Voeg de havermout, amandelen en zonnebloempitten toe en meng goed totdat alle havermout met het papje is bedekt.

4

Stort het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Bak de granola 15-20 minuten goudbruin, schep de granola halverwege even om.

6

Laat de granola afkoelen en doe het dan in een afgesloten pot of bakje.

7

Wanneer je de granola wilt eten, snijd dan een gedroogde abrikoos in stukjes en serveer bij de granola.

Ontbijtinspiratie | Zelf pindakaasgranola maken
(Visited 307 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *