Over mij

Kimkesterink

Hi allemaal, welkom op Kimkommers.nl

Ik ben Kim (29), gek op koken & lekker eten. Ik ben dan ook het liefst te vinden in een goed restaurant, leuke hotspots, foodfestivals en natuurlijk in mijn eigen keuken. Daarnaast heb ik een enorme passie voor voeding en gezondheid. Mijn interesse in voeding en gezondheid is zelfs zo groot, dat ik in 2013 de opleiding Voeding & Diëtetiek ben gestart aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb inmiddels mijn Bachelor of Science in the pocket en mag mezelf dan ook officieel voedingsdeskundige noemen. ‘Geen diëtist?’ hoor ik je denken. Nee… binnen de opleiding heb ik gekozen voor de richting Health Promotion, want waar velen diëtist willen worden en mensen individueel willen begeleiden, pak ik het liever groots aan: ik wil heel Nederland informeren over (gezonde) voeding en dat is één van mijn beweegredenen geweest om te beginnen met mijn blog, naast dat ik het gewoon héél erg leuk vind om te schrijven.

Tijdens mijn opleiding ben ik in aanraking gekomen met verschillende (afval)diëten en voedingsstromingen. Ik ben van mening dat als je een bepaald (afval)dieet adviseert, je dit ook zelf geprobeerd moet hebben om te ervaren wat het met je lichaam doet, dus dat deed ik. Zo ben ik uiteindelijk terecht gekomen op het plantaardig dieet. Dat beviel mij zo goed, dat ik besloot om geen vlees, zuivel en eieren meer te eten. Wel at ik nog producten uit de supermarkt die ei of zuivel bevatte, zoals koekjes. Het duurde niet lang voordat het mij toch heel erg tegen begon te staan en ik veganist werd (iemand die helemaal geen dierlijke producten gebruikt, ook geen leren schoenen bijvoorbeeld). Op 20 februari 2017 ging de knop om en nu zou ik niks anders meer willen. Waar ik in eerste instantie plantaardig begon te eten voor mijn gezondheid, zijn de dieren nu mijn grootste motivatie. En is veganisme nou echt zo extreem als men het doet lijken? Nee, helemaal niet zelfs! Er is een wereld voor mij open gegaan. Er is nog zó veel wat je wel kunt eten (én gebruiken) en dat laat ik jullie graag zien op mijn blog.

Veel lees & kookplezier!

 

Privacyverklaring & disclaimer

De privacyverklaring van kimkommers.nl vind je hier. Tevens wil ik je wijzen op de disclaimer van kimkommers.nl.

Sociale media

Wil je dagelijkse inspiratie? Volg mij dan op Instagram en Facebook. Ga je aan de slag met de recepten van mijn website? Tag mij dan gerust of maak gebruik van de #kimkommers. Ik vind het namelijk hartstikke leuk om jouw creaties te zien!

(Visited 335 times, 1 visits today)