Recepten

Bananenijs met walnoten en chocoladeDoor Kim KesterinkVandaag staat er bananenijs met walnoten en chocolade op het menu. Komt deze combinatie je al bekend voor? Een van mijn favoriete ijsjes is de Ben & Jerry's Chunky Monkey, dat was wel even een gemis toen ik besloot als veganist door het leven te gaan. Gelukkig is deze smaak nu ook vegan verkrijgbaar en haal ik deze weleens in de aanbieding, maar soms komt het gewoon even niet goed uit in je budget of heb je meer trek in een gezondere variant. Daarom heb ik mijn eigen Chunky Monkey variant gemaakt. Het is eigenlijk niet echt een recept te noemen, maar wel heel lekker als ontbijt, tussendoortje of als toetje en daarom deel ik het gewoon hier op mijn blog. Zin in iets anders? Maak ook eens deze citroencake, een echte aanrader! De walnoten heb ik gekregen van Nutamo (samenwerking).
Vegan kerststol met spijsDoor Kim KesterinkHet ligt al een aantal weken volop in de supermarkten, de kerststollen. Iedere keer als we langs het schap kerststollen liepen tijdens het boodschappen doen liet Pascal mij weten dat hij daar zo'n trek in had, dus dat zag ik als de ultieme kans om er zelf een te maken. Ik ben er zelf niet echt dol op, dat komt vooral door de spijs (gek genoeg ben ik dan weer verzot op gevulde speculaas, wat ik ook met spijs maak). Ik heb al een lange tijd geen kerststol meer gegeten, aangezien ze niet heel makkelijk vegan verkrijgbaar zijn. Wat ik je wel alvast kan verklappen is dat ik, iemand die niet dol is op kerststollen uit de supermarkt, dit recept ook heel lekker vind! Goed, ik maakte de vegan kerststol dus lekker zelf, geïnspireerd op het recept van Laura's Bakery. Ik maakte een vulling van gedroogde vijgen en walnoten, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon rozijnen in doen met gemengde noten (of eigenlijk alles wat jou er lekker in lijkt). De mix van bloem was bij mij per ongeluk gegaan (iets met één pak tarwebloem, twee mislukte pogingen en een dichte supermarkt), dit pakte erg goed uit maar je kunt natuurlijk ook gewoon alleen (375 g) tarwebloem gebruiken. Als laatst nog twee tips: neem er de tijd voor (begin vooral niet om 9 uur 's avonds als je vroeg naar bed wilt) en de kerststol is het allerlekkerst als je hem een dag laat staan, daar krijgt hij die lekkere zachte en smeuïge korst van! De gedroogde vijgen en walnoten heb ik gekregen van Nutamo (samenwerking).
Chocolate chip cookiesDoor Kim KesterinkAls echte zoetekauw maak ik graag lekkere baksels. Een daarvan is het recept van deze (chewy) chocolate chip cookies. Krokant van buiten en - niet té - zacht van binnen. Het originele recept kreeg ik ooit van een oud klasgenootje die destijds stage heeft gelopen in Amerika. Toen ik vegan werd was dit dan ook één van de eerste recepten die ik geveganized heb, vandaag deel ik met jullie het recept! Het recept is ook te vinden op het YouTube kanaal en op de website van Lekker Vega!
Spaghetti met roomsausDoor Kim KesterinkEen erg makkelijk en snel recept, wat ook nog eens heel erg lekker is. Spaghetti met roomsaus, maar dan volledig plantaardig.
Vegan Paella uit de ovenDoor Kim KesterinkOp Lanzarote heb ik vegan Paella gegeten. Had ik dat maar eerder kunnen proberen, want wat was dát lekker! Terug in Nederland heb ik de Paella in mijn eigen keukentje proberen na te maken. Dat is gelukt! Ik moet hier wel een kleine disclaimer bij neerzetten, dit lijkt enorm op de Paella zoals ik hem gegeten heb op Lanzarote. Ik heb nooit Paella met vis (of vlees) gegeten, omdat ik alleen al van het idee mosselen te eten gruwelde. Hoe dan ook, dit recept is echt een aanrader. Dit recept is goed voor 3 personen. Eet smakelijk!
Ontbijtinspiratie: smoothie met kersenDoor Kim KesterinkVandaag een smoothie met kersen als ontbijtinspiratie! Er zijn talloze recepten voor lekkere smoothies. Alleen fruit, fruit en groente of juist een lekkere smoothie met alleen maar groente. Het kan allemaal! Bij voorkeur drink je een smoothie met zo veel mogelijk groente en een beetje fruit (en bij voorkeur eet je dit ook nog eens met een lepel). Een fruitsmoothie als deze is daarom een heerlijke afwisseling! Je kunt ook diepvrieskersen gebruiken. Wil je er een smoothiebowl van maken? Probeer dan eens deze pindakaasgranola!
Pasta met tomatensaus en veel groentenDoor Kim KesterinkGek ben ik op pasta met tomatensaus! Deze pasta met tomatensaus en veel groenten is echt heerlijk en met maar een paar ingrediënten zó gemaakt. *Ik gebruikte deze passata di pomodori (geen reclame).
Ontbijtinspiratie: Tropical smoothieDoor Kim KesterinkEen heerlijke start van de dag met de tropical smoothie. Ik maakte er een smoothiebowl van met wat kokos, lijnzaad, plakjes banaan en gepofte rijst. In het recept maak ik gebruik van troebele appelsap, omdat deze meestal vegan zijn. Je kunt natuurlijk ook heldere appelsap gebruiken, let er dan op - als je veganistisch wilt eten - dat de appelsap niet geklaard is met dierlijke ingrediënten. Appelsientje kun je bijvoorbeeld met een gerust hart kopen (geen reclame).
Ontbijtinspiratie: Fluffy American pancakes receptDoor Kim KesterinkEen heerlijk ontbijt als je het mij vraagt: fluffy American pancakes. Met het recept kun je eindeloos variëren. Lekker met jam, vers fruit of stukjes chocolade en als je liever hartige pancakes wilt ook erg lekker met wat kerriepoeder (i.p.v. kaneel) en gebakken champignons! Het recept is goed voor ongeveer 8 pancakes.
1 2 3
(Visited 59 times, 1 visits today)