Spaghetti met roomsaus

Categorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Een erg makkelijk en snel recept, wat ook nog eens heel erg lekker is. Spaghetti met roomsaus, maar dan volledig plantaardig.

spaghetti met roomsaus
Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten

 300 g volkoren spaghetti
 2 rode uien
 4 tenen knoflook
 500 g champignons
 3 paprika's
 2 eetlepel plantaardige olie
 2 eetlepel rozemarijn
 1 snufje zout
 400 g verse spinazie
 1 pakje plantaardige room

Bereiding

1

Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Snipper de uien en teentjes knoflook, snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.

4

Voeg de champignons toe en laat meebakken tot ze wat geslonken zijn.

5

Voeg daarna de paprika toe en breng op smaak met rozemarijn en zout.

6

Was de spinazie en voeg elke keer een flinke hand spinazie aan de pan toe totdat deze geslonken is. Herhaal tot alle spinazie in de pan zit.

7

Voeg de plantaardige room toe en laat de saus 5 tot 10 minuten doorkoken op zacht vuur.

8

Voeg de afgegoten volkoren spaghetti toe aan de saus en serveer op vier (diepe) borden. Enjoy!

Ingrediënten

 300 g volkoren spaghetti
 2 rode uien
 4 tenen knoflook
 500 g champignons
 3 paprika's
 2 eetlepel plantaardige olie
 2 eetlepel rozemarijn
 1 snufje zout
 400 g verse spinazie
 1 pakje plantaardige room

Aanwijzingen

1

Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Snipper de uien en teentjes knoflook, snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig.

4

Voeg de champignons toe en laat meebakken tot ze wat geslonken zijn.

5

Voeg daarna de paprika toe en breng op smaak met rozemarijn en zout.

6

Was de spinazie en voeg elke keer een flinke hand spinazie aan de pan toe totdat deze geslonken is. Herhaal tot alle spinazie in de pan zit.

7

Voeg de plantaardige room toe en laat de saus 5 tot 10 minuten doorkoken op zacht vuur.

8

Voeg de afgegoten volkoren spaghetti toe aan de saus en serveer op vier (diepe) borden. Enjoy!

Spaghetti met roomsaus
(Visited 342 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *