Tom Kha soep met tofu

CategorieMoeilijkheidsgraadBeginner

Tom Kha soep is een Thaise kokossoep met galanga wortel (galanga wortel wordt ook wel laos genoemd).

Wat ons betreft een van de lekkerste soepen die er is. Voor een nog meer vullende soep kun je noedels toevoegen. Omdat wij de soep vaak extra vullen met noedels, halen we er (als we de volgende dag wat extra water en kokosmelk toevoegen) gemakkelijk 4 porties uit. Bereid dan eventueel de andere helft van de tofu voor erbij.

Limoenblad haal je bij de toko. Citroengras kun je meestal wel in de supermarkt kopen, vaak heet het dan sereh. Misschien vind je dit recept ook lekker!

Opbrengsten2 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten

 1 rode peper
 2 stengels citroengras
 2 limoenblaadjes
 250 ml water
 1 blik kokosmelk
 1 blokje groentebouillon
 1 theelepel laospoeder
 ½ pak biologische tofu
 1 eetlepel plantaardige olie
 250 g champignons
 1 theelepel sojasaus
 100 g taugé
 1 handje verse koriander, fijngesneden
 1 lente ui, in ringen
 1 limoen, in parten

Bereiding

1

Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.

2

Snijd de citroengras in grote stukken en kneus ze.

3

Scheur de limoenblad in (grote) stukken.

4

Breng 250 ml water met de kokosmelk en het bouillonblokje aan de kook.

5

Voeg de laos, citroengras, limoenblaadjes en rode peper toe en laat circa 15 minuten op zacht vuur doorkoken.

6

Snijd ondertussen de tofu in kleine blokjes. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de olie en tofu toe en bak de tofu krokant. Als de tofu krokant is, kun je de tofu alvast over 2 (grote) soepkommen verdelen.

7

Snijd de champignons in kwarten en kook 5 minuten met de soep mee.

8

Breng de soep op smaak met 1 theelepel sojasaus.

9

Verdeel de taugé over de soepkommen en schenk de soep erover.

10

Garneer de soep met koriander, lente ui en partjes limoen.

Ingrediënten

 1 rode peper
 2 stengels citroengras
 2 limoenblaadjes
 250 ml water
 1 blik kokosmelk
 1 blokje groentebouillon
 1 theelepel laospoeder
 ½ pak biologische tofu
 1 eetlepel plantaardige olie
 250 g champignons
 1 theelepel sojasaus
 100 g taugé
 1 handje verse koriander, fijngesneden
 1 lente ui, in ringen
 1 limoen, in parten

Aanwijzingen

1

Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.

2

Snijd de citroengras in grote stukken en kneus ze.

3

Scheur de limoenblad in (grote) stukken.

4

Breng 250 ml water met de kokosmelk en het bouillonblokje aan de kook.

5

Voeg de laos, citroengras, limoenblaadjes en rode peper toe en laat circa 15 minuten op zacht vuur doorkoken.

6

Snijd ondertussen de tofu in kleine blokjes. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de olie en tofu toe en bak de tofu krokant. Als de tofu krokant is, kun je de tofu alvast over 2 (grote) soepkommen verdelen.

7

Snijd de champignons in kwarten en kook 5 minuten met de soep mee.

8

Breng de soep op smaak met 1 theelepel sojasaus.

9

Verdeel de taugé over de soepkommen en schenk de soep erover.

10

Garneer de soep met koriander, lente ui en partjes limoen.

Tom Kha soep met tofu
(Visited 1.472 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *