Kimkommers Zoetzure saus met rijst - Lekker, simpel & budgetproof | Kimkommers .nl
  • chinese zoetzuur

    0 / 5

    25 Minuten 4

    175

    Zoetzure saus met rijst

    Zoetzure saus met rijst, één van mijn favoriete recepten als ik zo goedkoop mogelijk en lekker snel wil eten. Normaal gesproken koop ik deze saus gewoon kant-en-klaar in pot en gooi ik er wat diepvries doperwten bij. Voor de #dirkbesparen challenge leek het mij een leuke uitdaging om deze saus zelf te maken! Wat blijkt? Ook als je de saus zelf maakt ben je snel klaar en goedkoop uit! Dit gerecht kost € 3,42 voor 4 personen, dat is maar liefst € 0,86 p.p. (spon)

    Ingrediënten

    300 gram zilvervliesrijst

    3 cm verse gember

    2-3 tenen knoflook

    2 paprika's

    2 (winter)wortels

    1/2 verse ananas (inclusief het vocht)*

    1 eetlepel zonnebloemolie

    2 eetlepels tomatenpuree

    2 eetlepels azijn

    2 eetlepels sojasaus

    1 eetlepel maizena

    1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

    200 gram (diepvries) doperwten

    Tips

    *Je kunt natuurlijk ook gewoon ananas uit blik (inclusief vocht) of ananas uit de diepvries gebruiken. **Ik heb de paprika en wortel kort gestoomd voordat ik de zoetzure saus maakte.

    Bereidingswijze Voorbereiding: 10 MinutenKooktijd: 15 Minuten

    Stap 1Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. **

    Stap 2Schil de gember en knoflook en snijd fijn.

    Stap 3Snijd de rest van de groente fijn.

    Stap 4Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gember en knoflook een minuut.

    Stap 5Voeg de tomatenpuree, azijn, sojasaus, suiker en ananas toe.

    Stap 6Meng de maizena met een kopje water en roer door de saus.

    Stap 7Voeg de paprika, wortel en doperwten toe en laat 5 tot 10 minuten op zacht vuur koken, roer regelmatig.

    Stap 8Wanneer je te weinig saus heb, voeg dan nog wat water toe.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *