Bananenijs met walnoten en chocolade

Category, , , DifficultyBeginner

Vandaag staat er bananenijs met walnoten en chocolade op het menu. Komt deze combinatie je al bekend voor?

Een van mijn favoriete ijsjes is de Ben & Jerry's Chunky Monkey, dat was wel even een gemis toen ik besloot als veganist door het leven te gaan. Gelukkig is deze smaak nu ook vegan verkrijgbaar en haal ik deze weleens in de aanbieding, maar soms komt het gewoon even niet goed uit in je budget of heb je meer trek in een gezondere variant. Daarom heb ik mijn eigen Chunky Monkey variant gemaakt. Het is eigenlijk niet echt een recept te noemen, maar wel heel lekker als ontbijt, tussendoortje of als toetje en daarom deel ik het gewoon hier op mijn blog.

Zin in iets anders? Maak ook eens deze citroencake, een echte aanrader!

De walnoten heb ik gekregen van Nutamo (samenwerking).

bananenijs
Yields2 Servings
Prep Time10 minsTotal Time10 mins

Ingrediënten

 4 bevroren bananen
 een scheutje plantaardige melk
 1 tsp vanille aroma
 50 g pure chocolade, in kleine stukjes
 23 handjes walnoten, in kleine stukjes

Bereiding

1

Geen bevroren bananen in de vriezer? Zorg dan eerst dat je een voorraadje aanmaakt door (over)rijpe bananen zonder schil en in stukjes in te vriezen.

2

Mix de bananen, plantaardige melk en vanille aroma in de blender.

3

Meng het bananenijs met de chocolade en de walnoten.

4

Eet smakelijk!

Ingredients

 4 bevroren bananen
 een scheutje plantaardige melk
 1 tsp vanille aroma
 50 g pure chocolade, in kleine stukjes
 23 handjes walnoten, in kleine stukjes

Directions

1

Geen bevroren bananen in de vriezer? Zorg dan eerst dat je een voorraadje aanmaakt door (over)rijpe bananen zonder schil en in stukjes in te vriezen.

2

Mix de bananen, plantaardige melk en vanille aroma in de blender.

3

Meng het bananenijs met de chocolade en de walnoten.

4

Eet smakelijk!

Bananenijs met walnoten en chocolade
(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *