Kimkommers Citroencake met glazuur - Kimkommers
  • citroencake

    0 / 5

    65 Minuten 17

    380

    Citroencake met glazuur

    Citroencake, wie is hier nou niet dol op? Deze cake is niet alleen fris van smaak, maar ook nog eens lekker smeuïg door de sojayoghurt. Een heerlijk recept die binnen een paar uur op tafel staat.

    Ingrediënten

    200 gram bloem

    1 theelepel bakpoeder

    een snuf zout

    180 ml sojayoghurt

    220 gram kristalsuiker

    40 gram plantaardige boter op kamertemperatuur

    1 theelepel citroenaroma

    sap van twee citroenen

    130 ml zonnebloemolie

    140 gram poedersuiker (glazuur)

    3 eetlepels sojamelk (glazuur)

    enkele druppels citroenaroma

    optioneel: citroenrasp van de geperste citroenen

    Bereidingswijze Voorbereiding: 20 MinutenKooktijd: 45 Minuten

    Stap 1Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

    Stap 2Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout boven een kom.

    Stap 3Mix in een andere kom de sojayoghurt met de suiker, boter, citroenaroma, citroensap en de olie.

    Stap 4Meng het natte en droge beslag en roer tot een glad beslag.

    Stap 5Verdeel het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 minuten in de oven.

    Stap 6Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen en til de cake na ongeveer 10 minuten aan het bakpapier uit de vorm en leg op het rooster.

    Stap 7Maak ondertussen het glazuur klaar door de poedersuiker met de sojamelk en druppels citroenaroma te mengen. Giet het glazuur over de cake, bestrooi eventueel nog met wat citroenrasp en zet in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Na een paar uur is het glazuur hard.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *