Vegan caramel shortbread taart

CatagorieMoeilijkheidsgraadBeginner

De vegan caramel shortbread, ook wel twix taart genoemd! De taart is super simpel om te maken en is zeer geliefd bij mijn verjaardagsvisite.

caramel shortbread taart

Porties1 Portie
Bereidingstijd1 uurTotale tijd1 uur

Ingrediënten

 120 g plantaardige boter
 50 g suiker
 180 g bloem
 1 snufje zout
 60 g plantaardige boter
 1 blik gecondenseerde kokosmelk
 4 tbsp bruine basterdsuiker
 200 g pure chocolade

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Mix de plantaardige boter (120 g), suiker en zout tot een glad mengsel.

3

Voeg de bloem in gedeeltes toe en mix tot alles goed is opgenomen.

4

Bekleed een met bakpapier beklede bakplaat of ingevette vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en bak deze in 20 minuten gaar.

5

Smelt de plantaardige boter (60 g) in een pannetje. Voeg de gecondenseerde kokosmelk en basterdsuiker toe.

6

Blijf roeren op laag vuur tot alle suiker is opgelost. Zet dan het vuur hoger en blijf doorroeren.

7

Breng de caramel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten al roerend koken. De caramel dikt nu langzaam in. De caramel is goed wanneer je het idee hebt dat de caramel nog nét iets te dun is. Tijdens het afkoelen dikt de caramel namelijk nog in.

8

Verdeel de caramel gelijkmatig over de afgekoelde koekbodem. Zet de taart dan even in de koelkast zodat de caramel kan afkoelen.

9

Is de taart afgekoeld? Smelt de chocolade, eventueel au bain marie. Als de chocolade gesmolten is verdeel je het over de taart. Zet de taart terug in de koelkast zodat de chocoladelaag hard wordt.

10

Haal de taart minimaal een uur voor serveren uit de koelkast, dan is de taart makkelijker te snijden. Enjoy!

Ingrediënten

 120 g plantaardige boter
 50 g suiker
 180 g bloem
 1 snufje zout
 60 g plantaardige boter
 1 blik gecondenseerde kokosmelk
 4 tbsp bruine basterdsuiker
 200 g pure chocolade

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Mix de plantaardige boter (120 g), suiker en zout tot een glad mengsel.

3

Voeg de bloem in gedeeltes toe en mix tot alles goed is opgenomen.

4

Bekleed een met bakpapier beklede bakplaat of ingevette vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en bak deze in 20 minuten gaar.

5

Smelt de plantaardige boter (60 g) in een pannetje. Voeg de gecondenseerde kokosmelk en basterdsuiker toe.

6

Blijf roeren op laag vuur tot alle suiker is opgelost. Zet dan het vuur hoger en blijf doorroeren.

7

Breng de caramel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten al roerend koken. De caramel dikt nu langzaam in. De caramel is goed wanneer je het idee hebt dat de caramel nog nét iets te dun is. Tijdens het afkoelen dikt de caramel namelijk nog in.

8

Verdeel de caramel gelijkmatig over de afgekoelde koekbodem. Zet de taart dan even in de koelkast zodat de caramel kan afkoelen.

9

Is de taart afgekoeld? Smelt de chocolade, eventueel au bain marie. Als de chocolade gesmolten is verdeel je het over de taart. Zet de taart terug in de koelkast zodat de chocoladelaag hard wordt.

10

Haal de taart minimaal een uur voor serveren uit de koelkast, dan is de taart makkelijker te snijden. Enjoy!

Vegan caramel shortbread taart
(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *