Chocolate chip cookies

CategorieMoeilijkheidsgraadBeginner

Als echte zoetekauw maak ik graag lekkere baksels. Een daarvan is het recept van deze (chewy) chocolate chip cookies. Krokant van buiten en - niet té - zacht van binnen.

Het originele recept kreeg ik ooit van een oud klasgenootje die destijds stage heeft gelopen in Amerika. Toen ik vegan werd was dit dan ook één van de eerste recepten die ik geveganized heb, vandaag deel ik met jullie het recept! Het recept is ook te vinden op het YouTube kanaal en op de website van Lekker Vega!

chocolate chip cookies
Opbrengsten30 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd40 minuten

Ingrediënten

 1 kop plantaardige boter
 ¾ kop tafelsuiker
 ¾ kop lichtbruine basterdsuiker
 1 theelepel vanille extract
 2 theelepel bakpoeder
 2 theelepel appelcider azijn
 2 ¼ koppen bloem
 1 snufje zout
 100 g pure chocolade

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2

Doe de boter, tafelsuiker, lichtbruine basterdsuiker en het vanille aroma in een grote kom en mix tot een romig beslag.

3

Meng in een klein schaaltje de bakpoeder en appelazijn, laat schuimen en klop het mengsel goed door het beslag heen.

4

Voeg de bloem en snufje zout toe aan het beslag en klop goed door het beslag heen.

5

Snijd de chocolade in stukjes en roer door het beslag.

6

Optioneel: Voeg 1 cup gehakte noten toe aan het koekjesdeeg voor wat variatie.

7

Schep per koekje 1 theelepel beslag op de met bakpapier beklede bakplaat en bak 8 tot 10 minuten af in de oven.

8

Laat de koekjes heel even afkoelen op de bakplaat en leg ze dan pas op een rooster om volledig af te laten koelen.

9

Let op: het lijkt net of de koekjes nog niet helemaal gaar zijn als je ze uit de oven haalt, maar dit is juist de bedoeling!

Ingrediënten

 1 kop plantaardige boter
 ¾ kop tafelsuiker
 ¾ kop lichtbruine basterdsuiker
 1 theelepel vanille extract
 2 theelepel bakpoeder
 2 theelepel appelcider azijn
 2 ¼ koppen bloem
 1 snufje zout
 100 g pure chocolade

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2

Doe de boter, tafelsuiker, lichtbruine basterdsuiker en het vanille aroma in een grote kom en mix tot een romig beslag.

3

Meng in een klein schaaltje de bakpoeder en appelazijn, laat schuimen en klop het mengsel goed door het beslag heen.

4

Voeg de bloem en snufje zout toe aan het beslag en klop goed door het beslag heen.

5

Snijd de chocolade in stukjes en roer door het beslag.

6

Optioneel: Voeg 1 cup gehakte noten toe aan het koekjesdeeg voor wat variatie.

7

Schep per koekje 1 theelepel beslag op de met bakpapier beklede bakplaat en bak 8 tot 10 minuten af in de oven.

8

Laat de koekjes heel even afkoelen op de bakplaat en leg ze dan pas op een rooster om volledig af te laten koelen.

9

Let op: het lijkt net of de koekjes nog niet helemaal gaar zijn als je ze uit de oven haalt, maar dit is juist de bedoeling!

Chocolate chip cookies
(Visited 318 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.