Citroencake, wie is hier nou niet dol op?
Deze cake is niet alleen fris van smaak, maar ook nog eens lekker smeuïg door de sojayoghurt. Een heerlijk recept die binnen een paar uur op tafel staat.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout boven een kom.
Mix in een andere kom de sojayoghurt met de suiker, boter, citroenaroma, citroensap en de olie.
Meng het natte en droge beslag en roer tot een glad beslag.
Verdeel het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 minuten in de oven.
Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen en til de cake na ongeveer 10 minuten aan het bakpapier uit de vorm en leg op het rooster.
Maak ondertussen het glazuur klaar door de poedersuiker met de sojamelk en druppels citroenaroma te mengen. Giet het glazuur over de cake, bestrooi eventueel nog met wat citroenrasp en zet in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Na een paar uur is het glazuur hard.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout boven een kom.
Mix in een andere kom de sojayoghurt met de suiker, boter, citroenaroma, citroensap en de olie.
Meng het natte en droge beslag en roer tot een glad beslag.
Verdeel het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 minuten in de oven.
Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen en til de cake na ongeveer 10 minuten aan het bakpapier uit de vorm en leg op het rooster.
Maak ondertussen het glazuur klaar door de poedersuiker met de sojamelk en druppels citroenaroma te mengen. Giet het glazuur over de cake, bestrooi eventueel nog met wat citroenrasp en zet in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Na een paar uur is het glazuur hard.