Greecy wraps – Wraps met een Grieks tintje

Categorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Dit keer een van mijn favoriete wrap recepten, de Greecy wraps.

Wraps zijn makkelijk, snel klaar te maken en daarnaast erg lekker. Je kunt er alle kanten mee op. Dit keer een van mijn favoriete wrap recepten, de Greecy wraps. Wraps met een Grieks tintje. Ik gebruikte voor deze wraps de olijfolie en zeezout van Into Ibiza (samenwerking).

Greecy wraps
Opbrengsten2 porties
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd25 minuten

Ingrediënten

 1 pak plantaardige kipstukjes
 gyroskruiden*
 3 eetlepel olijfolie
 1 paprika
 4 (volkoren) wraps
 100 g ijsbergsla
 ½ komkommer
 tzatziki naar smaak**

Bereiding

1

Marineer de plantaardige kipstukjes met de gyroskruiden en olijfolie. Laat 10 minuten intrekken. Ik maakte de gyroskruiden met 2 tl gedroogde oregano, 2 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde peterselie, 0,5 tl gemalen zwarte peper, 0,5 tl kaneel, 1 tl knoflookpoeder, 0,5 tl uienpoeder, 1 tl gemalen komijnpoeder, 1 tl (pikante) paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 0,5 tl chilipoeder en 1 tl zeezout (*)

2

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de komkommer en tomaat in plakjes.

3

Bak de plantaardige kipstukjes in een pan gaar.

4

Bak de paprika een minuut mee.

5

Verdeel de sla, komkommer, tomaat en plantaardige kipstukjes met paprika over de wraps.

6

Voeg tzatziki naar smaak toe. Ik maakte tzatziki met een halve geraspte komkommer, 1 eetlepel olijfolie, 75 gram sojayoghurt, klein teentje uitgeperste knoflook, een halve theelepel gedroogde munt en een halve theelepel citroensap.

7

Vouw de wraps dicht.

Ingrediënten

 1 pak plantaardige kipstukjes
 gyroskruiden*
 3 eetlepel olijfolie
 1 paprika
 4 (volkoren) wraps
 100 g ijsbergsla
 ½ komkommer
 tzatziki naar smaak**

Aanwijzingen

1

Marineer de plantaardige kipstukjes met de gyroskruiden en olijfolie. Laat 10 minuten intrekken. Ik maakte de gyroskruiden met 2 tl gedroogde oregano, 2 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde peterselie, 0,5 tl gemalen zwarte peper, 0,5 tl kaneel, 1 tl knoflookpoeder, 0,5 tl uienpoeder, 1 tl gemalen komijnpoeder, 1 tl (pikante) paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 0,5 tl chilipoeder en 1 tl zeezout (*)

2

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de komkommer en tomaat in plakjes.

3

Bak de plantaardige kipstukjes in een pan gaar.

4

Bak de paprika een minuut mee.

5

Verdeel de sla, komkommer, tomaat en plantaardige kipstukjes met paprika over de wraps.

6

Voeg tzatziki naar smaak toe. Ik maakte tzatziki met een halve geraspte komkommer, 1 eetlepel olijfolie, 75 gram sojayoghurt, klein teentje uitgeperste knoflook, een halve theelepel gedroogde munt en een halve theelepel citroensap.

7

Vouw de wraps dicht.

Greecy wraps – Wraps met een Grieks tintje
(Visited 401 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *