Mexicaanse bonenschotel

Categorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Een lekker en snel recept: Mexicaanse bonenschotel.

Een ideaal recept als je laat thuis komt van je werk, deze lekkere en - op de tortillachips en vegan kaas na - gezonde bonenschotel staat namelijk binnen een mum van tijd op tafel!

*In plaats van kidneybonen kun je ook een mix maken met kidneybonen en zwarte bonen.

mexicaanse bonenschotel
Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd25 minuten

Ingrediënten

 2 rode uien
 3 paprika's
 2 eetlepel olijfolie
 1 bakje vegan gehakt
 1 blikje mais
 500 g kidneybonen*
 3 blikjes tomatenpuree
 tacokruiden**
 ½ zak tortilla chips
 vegan geraspte kaas

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2

Snijdt de uien en paprika's in kleine blokjes.

3

Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien glazig.

4

Voeg het vegan gehakt toe en bak ongeveer 4 minuten.

5

Voeg de paprika en mais toe en bak een paar minuten mee.

6

Voeg de kidneybonen, tomatenpuree en de tacokruiden en een scheutje water toe en laat 5 tot 10 minuten doorwarmen. Ik maakte de tacokruiden van 1,5 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 0,5 tl cayennepeper, 0,5 tl zeezout, 0,5 tl peper en een snufje knoflookpoeder, chillivlokken en uienpoeder**

7

Doe het mengsel in een ovenschaal, bestrooi met de tortillachips en de geraspte vegan kaas en zet 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

 2 rode uien
 3 paprika's
 2 eetlepel olijfolie
 1 bakje vegan gehakt
 1 blikje mais
 500 g kidneybonen*
 3 blikjes tomatenpuree
 tacokruiden**
 ½ zak tortilla chips
 vegan geraspte kaas

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2

Snijdt de uien en paprika's in kleine blokjes.

3

Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien glazig.

4

Voeg het vegan gehakt toe en bak ongeveer 4 minuten.

5

Voeg de paprika en mais toe en bak een paar minuten mee.

6

Voeg de kidneybonen, tomatenpuree en de tacokruiden en een scheutje water toe en laat 5 tot 10 minuten doorwarmen. Ik maakte de tacokruiden van 1,5 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 0,5 tl cayennepeper, 0,5 tl zeezout, 0,5 tl peper en een snufje knoflookpoeder, chillivlokken en uienpoeder**

7

Doe het mengsel in een ovenschaal, bestrooi met de tortillachips en de geraspte vegan kaas en zet 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!

Mexicaanse bonenschotel
(Visited 720 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *