Een lekker en snel recept: Mexicaanse bonenschotel.
Een ideaal recept als je laat thuis komt van je werk, deze lekkere en - op de tortillachips en vegan kaas na - gezonde bonenschotel staat namelijk binnen een mum van tijd op tafel!
*In plaats van kidneybonen kun je ook een mix maken met kidneybonen en zwarte bonen.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijdt de uien en paprika's in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien glazig.
Voeg het vegan gehakt toe en bak ongeveer 4 minuten.
Voeg de paprika en mais toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de kidneybonen, tomatenpuree en de tacokruiden en een scheutje water toe en laat 5 tot 10 minuten doorwarmen. Ik maakte de tacokruiden van 1,5 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 0,5 tl cayennepeper, 0,5 tl zeezout, 0,5 tl peper en een snufje knoflookpoeder, chillivlokken en uienpoeder**
Doe het mengsel in een ovenschaal, bestrooi met de tortillachips en de geraspte vegan kaas en zet 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijdt de uien en paprika's in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien glazig.
Voeg het vegan gehakt toe en bak ongeveer 4 minuten.
Voeg de paprika en mais toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de kidneybonen, tomatenpuree en de tacokruiden en een scheutje water toe en laat 5 tot 10 minuten doorwarmen. Ik maakte de tacokruiden van 1,5 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 0,5 tl cayennepeper, 0,5 tl zeezout, 0,5 tl peper en een snufje knoflookpoeder, chillivlokken en uienpoeder**
Doe het mengsel in een ovenschaal, bestrooi met de tortillachips en de geraspte vegan kaas en zet 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!