Rocky Road chocoladeblokken

CategorieMoeilijkheidsgraadBeginner

Het recept om je vingers bij af te likken: rocky road chocoladeblokken!

Rocky Road Choc Choc Block van Bröderick, ik was er gek op! Helaas zijn ze alles behalve veganistisch, dus vond ik het een uitdaging deze zelf te maken, zónder dierlijke producten. Ik gebruikte rijstchocolade van iChoc. Voeg voor de variatie gepofte rijst toe. Let op! In de meeste (mini) marshmallows zit gelatine. Ik kocht veggie marshmallows van het merk De Bron bij de natuurwinkel. Ze zijn vaak ook te bestellen bij vega(n) webshops. Ik hoop dat gauw de tijd aanbreekt waarin veganistische marshmallows gewoon in de supermarkt te koop zijn, tot die tijd moeten we het hiermee doen!

rocky road choc block
Opbrengsten10 porties
Voorbereidingstijd10 minuten

Ingrediënten

 90 g plantaardige boter
 100 g pure chocolade
 80 g vegan melkchocolade
 50 g biscuitjes
 75 g vegan mini marshmallows
 poedersuiker

Bereiding

1

Verwarm een steelpan en smelt de boter.

2

Breek de chocolade in grote stukken en voeg toe.

3

Roer af en toe door tot het geheel goed gesmolten is.

4

Bekleed ondertussen een muffin bakplaat met folie of vul ze met muffinvormpjes.

5

Breek de biscuitjes in stukjes en verdeel over de vormpjes.

6

Snij (of knip) de marshmallows in stukjes en verdeel over de vormpjes, bewaar wat stukjes marshmallow voor de garnering.

7

Giet de chocolade in de vormpjes. Ik gebruikte voor 10 stuks per vormpje ongeveer 2 eetlepels van het chocolademengsel.

8

Garneer de chocoladeblokken met de overgebleven stukjes marshmallows.

9

Zet de muffin bakplaat met chocoladeblokken in de koelkast en laat het geheel minstens een uur afkoelen.

10

Bestrooi de rocky road chocoladeblokken voor het opdienen met wat poedersuiker.

Ingrediënten

 90 g plantaardige boter
 100 g pure chocolade
 80 g vegan melkchocolade
 50 g biscuitjes
 75 g vegan mini marshmallows
 poedersuiker

Aanwijzingen

1

Verwarm een steelpan en smelt de boter.

2

Breek de chocolade in grote stukken en voeg toe.

3

Roer af en toe door tot het geheel goed gesmolten is.

4

Bekleed ondertussen een muffin bakplaat met folie of vul ze met muffinvormpjes.

5

Breek de biscuitjes in stukjes en verdeel over de vormpjes.

6

Snij (of knip) de marshmallows in stukjes en verdeel over de vormpjes, bewaar wat stukjes marshmallow voor de garnering.

7

Giet de chocolade in de vormpjes. Ik gebruikte voor 10 stuks per vormpje ongeveer 2 eetlepels van het chocolademengsel.

8

Garneer de chocoladeblokken met de overgebleven stukjes marshmallows.

9

Zet de muffin bakplaat met chocoladeblokken in de koelkast en laat het geheel minstens een uur afkoelen.

10

Bestrooi de rocky road chocoladeblokken voor het opdienen met wat poedersuiker.

Rocky Road chocoladeblokken
(Visited 410 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *