Spaghetti met vegan gehaktballetjes

Categorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Een heerlijk spaghetti recept met vegan gehaktballetjes.

Als ik iets lekker vond in de tijd dat ik nog vlees at, was het een bal gehakt. Ik ben dan ook blij verrast dat de nieuwe gehakt van Naturli bij Albert Heijn verkrijgbaar is. Hier ben ik natuurlijk mee aan de slag gegaan en maakte spaghetti met vegan gehaktballetjes.

Dit ravioli recept is ook erg lekker!

spaghetti
Opbrengsten2 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd25 minuten

Ingrediënten

 150 g spaghetti
 200 g vegan gehakt (Naturli, Albert Heijn)
 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 2 theelepel knoflookpoeder
 1 eetlepel olijfolie
 2 rode uien
 1 blik tomatenblokjes
 1 flinke hand verse basilicum
 peper en zout
 1 theelepel agavesiroop
 1 opscheplepel kookvocht

Bereiding

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bewaar 1 opscheplepel van het kookvocht.

2

Maak de gehaktballetjes door het vegan gehakt, de Italiaanse kruiden en 1 theelepel knoflookpoeder met elkaar te mengen en hier balletjes van te draaien (ik haalde er ongeveer 10 kleine balletjes uit).

3

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes gaar.

4

Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

5

Verhit de andere helft van de olie in een pan en bak de ui glazig.

6

Voeg de knoflookpoeder, basilicum en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

7

Breng de saus op smaak met wat peper, zout en agavesiroop.

8

Voeg als laatste de opscheplepel kookvocht toe en laat de saus nog kort doorwarmen. De saus wordt dikker.

9

Meng de saus en spaghetti, schep op een bord en verdeel de gehaktballetjes.

Ingrediënten

 150 g spaghetti
 200 g vegan gehakt (Naturli, Albert Heijn)
 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 2 theelepel knoflookpoeder
 1 eetlepel olijfolie
 2 rode uien
 1 blik tomatenblokjes
 1 flinke hand verse basilicum
 peper en zout
 1 theelepel agavesiroop
 1 opscheplepel kookvocht

Aanwijzingen

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bewaar 1 opscheplepel van het kookvocht.

2

Maak de gehaktballetjes door het vegan gehakt, de Italiaanse kruiden en 1 theelepel knoflookpoeder met elkaar te mengen en hier balletjes van te draaien (ik haalde er ongeveer 10 kleine balletjes uit).

3

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes gaar.

4

Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

5

Verhit de andere helft van de olie in een pan en bak de ui glazig.

6

Voeg de knoflookpoeder, basilicum en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

7

Breng de saus op smaak met wat peper, zout en agavesiroop.

8

Voeg als laatste de opscheplepel kookvocht toe en laat de saus nog kort doorwarmen. De saus wordt dikker.

9

Meng de saus en spaghetti, schep op een bord en verdeel de gehaktballetjes.

Spaghetti met vegan gehaktballetjes
(Visited 414 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *