Plaatcake met appel en rozijnen

Categorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Een overheerlijke plaatcake met appel en rozijnen.

Een toetje met vers fruit van de Dirk en dat voor maximaal € 2,50 per persoon? Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Voor de tweede opdracht van de #dirkbesparen challenge maakte ik een plaatcake met appel en rozijnen voor maar liefst € 0,22 per persoon (€ 3,55 per plaatcake, samenwerking).

plaattaart met appel en rozijnen
Opbrengsten16 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur

Ingrediënten

 250 g plantaardige boter
 250 g fijne kristalsuiker
 250 g zelfrijzend bakmeel
 180 ml appelmoes
 5 appels, geschild en in blokjes
 3 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
 100 g rozijnen
 optioneel: kaneel naar smaak
 25 g geschaafde amandelen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Mix de boter en de suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3

Voeg de appelmoes toe en roer goed door.

4

Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel het luchtig door het beslag.

5

Roer tot alle bakmeel is opgenomen.

6

Vet een bakblik in met plantaardige boter of gebruik bakpapier.

7

Verdeel het beslag over het bakblik.

8

Meng de blokjes appel met de suiker, rozijnen en eventueel kaneel.

9

Verdeel de appels en rozijnen over het bakblik.

10

Bestrooi met de geschaafde amandelen.

11

Bak de plaatcake 30-45 minuten in de oven (of totdat hij gaar is).

Ingrediënten

 250 g plantaardige boter
 250 g fijne kristalsuiker
 250 g zelfrijzend bakmeel
 180 ml appelmoes
 5 appels, geschild en in blokjes
 3 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
 100 g rozijnen
 optioneel: kaneel naar smaak
 25 g geschaafde amandelen

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Mix de boter en de suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3

Voeg de appelmoes toe en roer goed door.

4

Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel het luchtig door het beslag.

5

Roer tot alle bakmeel is opgenomen.

6

Vet een bakblik in met plantaardige boter of gebruik bakpapier.

7

Verdeel het beslag over het bakblik.

8

Meng de blokjes appel met de suiker, rozijnen en eventueel kaneel.

9

Verdeel de appels en rozijnen over het bakblik.

10

Bestrooi met de geschaafde amandelen.

11

Bak de plaatcake 30-45 minuten in de oven (of totdat hij gaar is).

Plaatcake met appel en rozijnen
(Visited 536 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *