Zoetzure saus met rijst, één van mijn favoriete recepten als ik zo goedkoop mogelijk en lekker snel wil eten.
Normaal gesproken koop ik deze saus gewoon kant-en-klaar in pot en gooi ik er wat diepvries doperwten bij. Voor de #dirkbesparen challenge leek het mij een leuke uitdaging om deze saus zelf te maken! Wat blijkt? Ook als je de saus zelf maakt ben je snel klaar en goedkoop uit! Dit gerecht kost € 3,42 voor 4 personen, dat is maar liefst € 0,86 p.p. (samenwerking)
*Je kunt natuurlijk ook gewoon ananas uit blik (inclusief vocht) of ananas uit de diepvries gebruiken.
**Ik heb de paprika en wortel kort gestoomd voordat ik de zoetzure saus maakte.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schil de gember en knoflook en snijd fijn.
Snijd de rest van de groente fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gember en knoflook een minuut.
Voeg de tomatenpuree, azijn, sojasaus, suiker en ananas toe.
Meng de maizena met een kopje water en roer door de saus.
Voeg de paprika, wortel en doperwten toe en laat 5 tot 10 minuten op zacht vuur koken, roer regelmatig.**
Wanneer je te weinig saus heb, voeg dan nog wat water toe.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schil de gember en knoflook en snijd fijn.
Snijd de rest van de groente fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gember en knoflook een minuut.
Voeg de tomatenpuree, azijn, sojasaus, suiker en ananas toe.
Meng de maizena met een kopje water en roer door de saus.
Voeg de paprika, wortel en doperwten toe en laat 5 tot 10 minuten op zacht vuur koken, roer regelmatig.**
Wanneer je te weinig saus heb, voeg dan nog wat water toe.