Bietenstamppot met champignons en augurken

Category, DifficultyBeginner

Bietenstamppot, het weer is er perfect voor!

Lekker met gebakken champignons en augurken. Bietenstamppot is ook erg lekker met een vleesvervanger!

bietenstamppot
Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

Ingrediënten 

 400 g aardappelen
 500 g rode bieten (voorgekookt)
 250 g champignons
 4 (middelgrote) augurken
 1 tsp olijfolie
 een scheutje sojamelk of sojaroom

Bereiding

1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.

2

Snijd de rode bieten in blokjes, de champignon in plakjes en de augurk fijn.

3

Bak de champignons in een beetje olie in een pan.

4

Verwarm de rode bieten in een andere pan.

5

Giet de aardappelen en rode bieten af.

6

Stamp de aardappelen en de helft van de rode bieten fijn met een scheutje sojamelk.

7

Wanneer er een smeuïg mengel ontstaat roer je de rest van de rode bieten, de gebakken champignons en de stukjes augurken erdoorheen.

8

Serveer de stamppot eventueel met een vleesvervanger.

Ingredients

 400 g aardappelen
 500 g rode bieten (voorgekookt)
 250 g champignons
 4 (middelgrote) augurken
 1 tsp olijfolie
 een scheutje sojamelk of sojaroom

Directions

1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.

2

Snijd de rode bieten in blokjes, de champignon in plakjes en de augurk fijn.

3

Bak de champignons in een beetje olie in een pan.

4

Verwarm de rode bieten in een andere pan.

5

Giet de aardappelen en rode bieten af.

6

Stamp de aardappelen en de helft van de rode bieten fijn met een scheutje sojamelk.

7

Wanneer er een smeuïg mengel ontstaat roer je de rest van de rode bieten, de gebakken champignons en de stukjes augurken erdoorheen.

8

Serveer de stamppot eventueel met een vleesvervanger.

Bietenstamppot met champignons en augurken
(Visited 363 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *