Pasta pesto

Kim KesterinkAuteurKim KesterinkCatagorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Pasta pesto, erg lekker én lekker snel op tafel!

pasta pesto

Porties4 Porties
Voorbereidingstijd10 min.Bereidingstijd10 min.Totale tijd20 min.

Ingrediënten

 300 g ongekookte (volkoren) penne
 500 g broccoli
 2 tenen knoflook
 250 g champignons
 1 courgette
 2 tomaten
 6 tbsp vegan pesto

Bereiding

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en stoom of kook de broccoli in 5-10 minuten gaar.

3

Snijd de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers), snijdt de champignons in plakjes en snijdt de courgette en tomaat in blokjes.

4

Verwarm de pesto samen met de knoflook kort in een wokpan.

5

Voeg daarna de courgette en champignons toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar.

6

Verwarm de tomaat nog kort mee.

7

Tot slot hussel je de pesto saus, de broccoli en de penne door elkaar.

8

Serveertip: Garneer de pasta pesto met geroosterde pijnboompitten. Verwarm de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn. Denk er wel om, pijnboompitten kunnen snel aanbranden. De pasta pesto is ook erg lekker met geraspte vegan kaas!

Ingrediënten

 300 g ongekookte (volkoren) penne
 500 g broccoli
 2 tenen knoflook
 250 g champignons
 1 courgette
 2 tomaten
 6 tbsp vegan pesto

Instructies

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en stoom of kook de broccoli in 5-10 minuten gaar.

3

Snijd de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers), snijdt de champignons in plakjes en snijdt de courgette en tomaat in blokjes.

4

Verwarm de pesto samen met de knoflook kort in een wokpan.

5

Voeg daarna de courgette en champignons toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar.

6

Verwarm de tomaat nog kort mee.

7

Tot slot hussel je de pesto saus, de broccoli en de penne door elkaar.

8

Serveertip: Garneer de pasta pesto met geroosterde pijnboompitten. Verwarm de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn. Denk er wel om, pijnboompitten kunnen snel aanbranden. De pasta pesto is ook erg lekker met geraspte vegan kaas!

Pasta pesto
(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *