Eerder konden jullie op mijn blog lezen dat ik het life-changing 50 dagen programma van The Green Happiness volg (dit artikel kun je hier vinden). Ik hou tijdens dit programma een eetdagboek bij en vandaag vertel ik jullie meer over week 7 en het resultaat na 50 dagen Green Happiness.

De laatste week van het programma is aangebroken! Een week met uitdagingen, want week 7 staat ook wel bekend als de ‘vastenweek’. Tijdens het programma ga je elke week steeds cleaner eten en bereid je jezelf voor op de vastenweek. In de vastenweek is het de bedoeling dat je een aantal dagen zo laat mogelijk gaat eten (rond 12 uur) en de dag start met heel veel thee en/of water (het liefst 1,5 liter). Het idee erachter is dat je lichaam – en geest, want met eten bezig zijn kan een hoop energie kosten – wat meer rust krijgt en bijvoorbeeld de tijd krijgt om afvalstoffen af te voeren en beautyprocessen op gang te zetten. Daarnaast bevatten de dagmenu’s tijdens de vastendag zo’n 500 calorieën over de hele dag. Klinkt spannend hé? Ik ga jullie nu meer vertellen wat ik in week 7 heb gegeten.

week 5

Week 7

Maandag, de eerste vastendag! Ik ben de dag dus begonnen met heel veel water en thee. Ik heb in totaal 1 liter water en thee gedronken, wat voor mij een hele prestatie is – ik drink veel te weinig! -. Als lunch stond er een warme salade op het menu met een maiskolf, dat was wel even lekker na al dat drinken. In de avond stond bij mij de curry met salade op tafel – ik heb de dagen verwisseld zodat het beter uit kwam -. Eigenwijs als ik ben, heb ik de quinoa vervangen voor rijst, gewoon omdat ik dat veel fijner en lekkerder vind om te eten. Als tussendoortje heb ik een mandarijn gegeten, dat had ik wel nodig na het doen van de boodschappen. Tip voor degene die de vastenweek nog moeten doen: De boodschappen halen wanneer je een vastendag hebt is niet zo’n heel goed idee!

Dinsdag was voor mij de tweede vastendag. In het boek wordt geadviseerd geen twee vastendagen achter elkaar te doen – maar ik ben eigenwijs en woensdag kwam het gewoon niet uit – en dit heb ik geweten! De ochtend ben ik goed doorgekomen met mijn thee. De lunch heb ik op trillende benen staan maken, maar daarna ging het wel weer even. Als lunch stond er broccolisoep met pastinaak en een koolsalade op het menu. De koolsalade heb ik gewokt, omdat ik kool het liefst warm eet. Beide gerechten waren niet mijn favoriet, maar je moet alles een keer geprobeerd hebben! Na de lunch kwam de energiedip en die hakte er keihard in! Een hele hele hele grote energiedip en ik ben bijna flauw gevallen. Dit was voor mij zo heftig, dat ik op het moment zelf heb besloten geen vastenochtend meer te gaan doen. Als tussendoortje heb ik een mandarijn en een stukje chocolade gegeten, in de hoop dat ik mij weer wat beter zou gaan voelen. De avondmaaltijd heb ik ook op trillende benen staan maken, maar ik heb het toch maar weer op tafel getoverd: de curry van gister, maar vandaag met portobello’s! Een ware traktatie wat mij betreft.

Woensdag ben ik de dag gestart met 2 speltboterhammen belegd met banaan. Ik voelde mij nog steeds niet helemaal lekker van gisteren – nog steeds slappe benen – en omdat de lunch mij niet echt heeft gesmaakt gister, heb ik geluncht met 2 speltboterhammen belegd met hummus, sla en komkommer en een maiskolf – zonde om weg te gooien toch? -. Omdat er nog curry over was van dinsdagavond heb ik dat als avondeten gegeten samen met een salade. Als tussendoortje heb ik vandaag een – niet helemaal the green happiness, wel vegan – notenkoekje gegeten en een stukje chocolade.

Donderdag heb ik lekker uitgeslapen en voordat ik aan de lunch begon, nog snel een paar theetjes gedronken. Als lunch heb ik look a like french coconut kiss wentelteefjes gegeten. In de avond heb ik een kom linzensoep gegeten en ovenpatat met een beetje barbecuesaus. Daarentegen heb ik tussendoortjes vandaag kunnen weerstaan.

Vrijdag stond er een uitgebreid ontbijt met mijn vriendin Suzanne op de planning. Uiteindelijk zijn dat chocolate dream pancakes met bramen geworden. Omdat het echt heerlijk weer was, zijn wij een stuk gaan wandelen en hebben wij onze lunch meegenomen voor onderweg. De lunch hebben wij heerlijk in de zon, op een bankje, met een soort picknickgevoel opgegeten. Als lunch hebben we beide 2 speltboterhammen belegd met hummus, sla en komkommer gegeten. In de middag hebben we gezellig samen brownieballetjes gemaakt van de website van de meiden van The Green Happiness en van een deel van het beslag een soort healthy brownietaartjes gemaakt – echt, uit de oven zijn ze nog veel lekkerder! -. Als avondeten heb ik een van mijn eigen recepten gegeten, namelijk pasta pesto. In de avond kregen wij visite en ben ik – helaas – helemaal los gegaan op de naturelchips en borrelnootjes.

dagje met Suzanne

Zaterdag was ik onverwachts vrij van mijn werk, dus ben ik na het uitslapen de dag gestart met kopjes thee. Als lunch heb ik leftover pasta pesto gegeten. Omdat ik heel veel kool over had van de koolsalade van dinsdag, heb ik als avondeten mijn favoriete recept van de sugarchallenge gemaakt: de kipcurry. Het gerecht is al The Green Happiness proof, ik heb hem alleen vegan gemaakt! Als tussendoortje heb ik een paar healthy brownieballetjes gegeten.

Zondag heb ik weer lekker uitgeslapen en heb ik gebruncht met de chocolate dream pancakes en een halve mango. Ik trek de laatste dagen een beetje mijn eigen plan, omdat ik de koelkast leeg wilde maken. Ik vind het echt zonde om groenten of andere producten weg te moeten gooien. Als avondeten heb ik andijviestamppot met champignons gegeten. Niet mijn favoriet, omdat ik niet van de ‘Hollandse pot’ houd. Als tussendoortje heb ik de recovery shake gedronken.

Maandag, de laatste vastendag en dag 50 van het programma! Ik heb dus weer ontbeten met thee en water. De lunch heb ik echt heel erg naar uitgekeken, de ‘apple pie’ stond namelijk op het menu. Dit is echt het allerlekkerste havermoutje uit het boek – ik ben nu verslaafd aan havermout uit de oven -! In de avond stond de andijviestamppot weer op het menu. Ik heb deze gister met lange tanden op zitten eten en had daar echt geen trek in. Dus ben ik creatief geweest met de ingrediënten en een andijvieschotel op tafel getoverd, lekker!

Het resultaat

Dat was het dan, de 7 weken zitten er alweer op! Zonder sport en met af en toe – soms heel veel – naturel chips en pure chocolade ben ik in 50 dagen 4,8 kilogram afgevallen. Ook de centimeters zijn eraf gevlogen:

Buik: – 4,5 cm
Heup: – 6 cm
Taille: – 4 cm
Armen: – 1,5 cm van beide armen
Benen: – 4 cm van mijn ene been en – 5 cm van mijn andere been

En hoe zit het dan met de veelbelovende beloftes?

Een stralende huid?
Eigenlijk wel, ik heb sinds tijden weer een gezond blosje op mijn wangen. Mijn huid voelt soepeler en ik heb wel eens last van eczeem op mijn polsen en enkels, dit was eigenlijk heel snel verdwenen. Daarnaast is mijn cellulitis aanzienlijk minder geworden.

Sterkere nagels?
Ja! Mijn nagels waren voorheen behoorlijk broos. Haaltjes en afgebroken/gescheurde nagels waren normaal geworden. De laatste tijd breken mijn nagels minder snel, ze zijn dus inderdaad sterker geworden.

Meer energie?
Ja en nee. In het begin van het programma kreeg ik inderdaad meer energie! Maar tijdens het programma heb ik veel lopen kwakkelen – griep, griep en nog eens griep – maar echt doorzetten deed het dan weer niet. Dus dit puntje vind ik lastig om te beoordelen.

En wat voor mij het allerbelangrijkste was.. zullen de darmklachten echt verdwijnen?
JA! Ja echt waar, mijn darmen worden elke dag/week weer wat blijer! Een opgeblazen gevoel en darmkrampen zijn geen dagelijkse prik meer en mijn stoelgang word stukje bij beetje regelmatiger. Wat voor mij de bevestiging heeft gegeven: een plantaardig dieet is een ideale oplossing voor darmproblemen!

(Visited 218 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Marjan 13 april 2016 at 12:04

    Fijn om je ervaring met the green happiness te kunnen lezen! Ik denk dat dat ik nu wel overtuigd ben 🙂

    Reply
  2. Kim Kesterink 22 april 2016 at 15:31

    Hoi Marjan, sorry voor mijn late reactie. Wat leuk om te lezen, ik raad het ook zeker aan om te proberen! Inmiddels al gestart met het programma? Groetjes, Kim

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *