Your 50 days of Green Happines

Op 4 januari ben ik gestart met het ‘life-changing 50 dagen programma’ van Merel en Tessa van The Green Happiness. 50 complete dagmenu’s, meer dan 100 verschillende recepten, wekelijkse boodschappenlijstjes voor het gemak en heel veel extra informatie, die helpt om de 50 dagen door te komen, zijn gebundeld in een prachtig (e-)boek, met hele mooie en inspirerende foto’s.

Waarom ben ik gestart met dit programma? Nou, dat is eigenlijk heel simpel. De meiden van The Green Happiness beloven met hun programma dat je niet alleen de strijd aan gaat tegen de overtollige kilo’s, maar dat je huid begint te stralen, nagels sterker worden, je meer energie krijgt en heel belangrijk, darmklachten zullen verdwijnen. Het laatste – en stiekem de overtollige kilo’s – zijn voor mij reden genoeg om dit programma uit te proberen.

Het programma is Vegan – maar ook geschikt voor vleeseters! – en daar ben ik ook erg in geïnteresseerd. Ik heb op internet veel gelezen over plantaardige voeding en darmproblemen. Een plantaardig dieet schijnt veel voordelen te hebben. Sowieso stond vlees eten mij de laatste tijd een beetje tegen en vind ik vegan eten een uitdaging!

De komende 50 dagen zal ik een eetdagboek bijhouden. Hierbij alvast de eerste 14 dagen.

My 50 days of green happiness – week 1

So the adventure begins…

week 1

Week 1 was voor mij een beetje een rommelige week. Ik heb mij niet strikt aan het programma gehouden en verschillende maaltijden verwisseld omdat dat beter uit kwam met de tijd. Ook was mijn vriend jarig, waardoor ik mij een klein beetje heb laten gaan.

Maandag begon ik met de halfbaked happy oats, wat is dit lekker.. net een vruchtentaartje! De lunch, twee speltboterhammen met humus, zag ik een klein beetje tegenop. Ik had ooit eerder humus gekocht, maar deze vond ik niet zo lekker. Dus dit keer humus gekocht van een ander merk en gek genoeg vind ik deze wel erg lekker. De boterhammen mogen rijkelijk belegd worden met komkommer en een beetje alfalfa, deze heb ik maandag vervangen voor taugé want die moest op. In de avond stond de curry craziness op het menu, een gerecht met pompoen. Laat ik nou niet gek zijn op pompoen. De pompoen vervangen door courgette en ik heb er lekker van gesmikkeld. Ik lees op Facebook – op de pagina Your 50 days of green happiness, een hele fijne en motiverende groep – dat de porties groot zijn, maar dat valt voor mij best mee. Dinsdag heb ik eigenlijk hetzelfde gegeten als maandag. Tussendoor heb ik mandarijnen en een stukje pure chocolade gegeten.

Woensdag begon ik de dag met een speltboterham met woudvruchtenjam. Eigenlijk stonden de overnight oats op het menu, maar daar had ik echt geen trek in. Tussendoor heb ik een bountylollie – man die dingen zijn lekker! – en 2 mandarijnen gegeten. De lunch was wederom een speltboterham met humus, rijk belegd met komkommer en alfalfa. Woensdagavond is de avond dat wij wekelijks bij mijn ouders eten. Geen probleem, ik neem voor mijzelf de pompoenrisotto mee. De pompoenrisotto heb ik met lange tanden opgegeten. Ondanks dat ik pompoen niet lekker vind, wilde ik het toch nog een keer proberen.

Donderdag had ik zelf een ontbijtje gemaakt, geïnspireerd op de halfbaked happy oats. Ik zag de overnight oats nog steeds niet zitten. En, heel verrassend, ik heb weer geluncht met speltboterhammen en humus. In de avond stond de pasta la felicita verde op het menu, met zelfgemaakte pesto van witte bonen, basilicum, knoflook, peper en zout. Ik heb de pasta voordat ik met het programma begon al een keer gegeten, de pesto was toen behoorlijk scherp van smaak en daar was mijn maag niet heel blij mee. De boosdoener, oftewel de tenen knoflook, heb ik dit keer vervangen voor een beetje knoflookpoeder. Niet helemaal zoals het hoort, maar de pasta was hierdoor een stuk milder en hierdoor heb ik flink genoten van de pasta.

Vrijdag begon ik de dag met de mango rice dream, dit is voor mij geen blijvertje. De mango rice dream stond ook als tussendoortje op het menu, maar deze heb ik overgeslagen. Ik heb geluncht met de pasta la felicita verde, heerlijk! Ook de bountylollie als tussendoortje was weer een feestje. Het is een gek idee dat er voornamelijk kikkererwten in zitten en je deze eigenlijk helemaal niet proeft. Voor de avond stond de healthy pizza op het menu, hier heb ik naar uitgekeken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zo mijn twijfels had over een pizza zonder kaas en vlees, maar ik heb deze absoluut niet gemist op mijn overheerlijke pizza.

Zaterdag heb ik ontbeten met de party pancakes. Als lunch heb ik de restjes pizza van gisteravond opgegeten en in de avond heb ik een bietenburger op een hard broodje gegeten. Deze waren goed gelukt en erg lekker. In de avond heb ik nog uren in de keuken gestaan om hapjes en het avondeten voor de volgende dag klaar te maken. Ik had dus echt geen zin meer om ook nog eens zelf chips te maken, dus heb ik een bakje naturelchips gepakt die nog in de kast stond.

Zondag ben ik mijn boekje te buiten gegaan. Vrijdag was mijn vriend namelijk jarig en dat hebben wij gevierd op zondag. Als ontbijt stonden opnieuw de party pancakes op het menu, wat een toepasselijke naam hé? Ze waren echt heerlijk! Omdat wij best wel laat hebben ontbeten, heb ik de lunch maar overgeslagen. Rond een uur of 2 kwam de visite en heb ik een stukje taart gegeten. Ik heb speciaal een vegan (oké niet helemaal vegan, er zat honing in) taart gemaakt, zodat ik ook van een gebakje kon genieten, maar dit was geen succes. Later in de middag kwamen de lekkere hapjes op tafel.. denk aan chips, borrelnootjes, toastjes. Ik heb dus heel veel chips gegeten, maar ik heb er van genoten. Op verjaardagen wil het wel eens gebeuren dat de visite mee eet, dus had ik twee grote pannen soep klaar gemaakt. De sweet mr. potato soup en verse tomatensoep. Voor de sweet mr. potatosoup heb 1 zoete aardappel vervangen voor een courgette en heb ik lekker veel kerriepoeder gebruikt. Wat een heerlijk soepje! Naast het soepje heb ik ook flink van het stokbrood gegeten, maar dat moet af en toe wel kunnen. En in de avond? Toen heb ik de restjes chips opgegeten.. oeps!

De eerste week zit erop en ik voel mij goed. Ik heb de hele week mijn buik en darmen flink horen borrelen en de klachten lijken al een klein beetje af te nemen. Ook had ik het weekend heel veel energie!

My 50 days of green happiness – week 2

Ik ben alweer in week 2 beland..

week 2

De maandag ben ik gestart met de lunch, omdat ik mij grandioos had verslapen. Op het menu stond de sweet mr. potato soup en na zo’n druk weekend kon ik een kopje soep goed gebruiken. In de avond stonden twee bietenburgers en een quinoasalade op het menu, dit vond ik niet zo’n succes. Vandaag had ik een sinaasappel en een plakje bananenbrood als tussendoortje.

Op dinsdagochtend heb ik het lekkerste ontbijt tot nu toe gegeten, namelijk de french coconut kiss. Het lijken net wentelteefjes! De lunch zag ik niet helemaal zitten, maar ben toch verrast. De quinoasalade met boerenkool en avocado was best lekker. De avond was een feestje, er stonden curryfrietjes op het menu. Ik heb de curryfriet samen met een (saaie) salade gegeten. Vandaag had ik een bountylollie en een plakje bananenbrood als tussendoortje.

Woensdag begon ik de dag met twee speltboterhammen met woudvruchtenjam. Als lunch stond net als dinsdag de quinoa salade op het menu, maar deze vond ik vandaag niet goed smaken en heb ik zelf een lunch gemaakt geïnspireerd op de french coconut kiss. Woensdagavond eten wij elke week bij mijn ouders en had ik mijn portie mr. sweet potato soup meegenomen, samen met twee kleine speltboterhammen met humus. Vandaag had ik een plakje bananenbrood en een bountylollie als tussendoortje.

Donderdag heb ik ontbeten met een smoothie van amandelmelk, sinaasappel en banaan. Daar heb ik boekweitcrunch op gedaan. Als lunch stond de fishless sandwich op het menu. Ik heb het recept hier en daar wat naar smaak veranderd. De fishless sandwich vond ik erg lekker. In de avond stond er spaghetti op het menu. Ik ,als echte pastaliefhebber, was daar natuurlijk heel blij mee! Vandaag had ik een plakje bananenbrood als tussendoortje.

Vrijdagochtend ben ik gestart met de green boekweitcrunch. Vandaag heb ik de lunch gewisseld met een tussendoortje. Eigenlijk stond er voor de lunch twee plakjes bananenbrood met cacao op het menu en een bietenburger als tussendoortje. Maar het idee dat ik een bietenburger zo op moest eten vond ik niet zo lekker. Dus heb ik geluncht met twee speltboterhammen besmeerd met een dun laagje humus, een beetje sla en komkommer en de bietenburger. In de avond zijn wij bij de moeder van mijn vriend wezen gourmetten. Zij had speciaal voor mij Vega burgertjes en extra groenten gehaald, zodat ik er ook van kon eten! Dit vond ik natuurlijk super lief en ik heb erg lekker gegeten.

Zaterdag heb ik ontbeten met twee speltboterhammen met woudvruchtenjam. Als lunch heb ik weer twee speltboterhammen met humus gegeten. De avond was lekker makkelijk, omdat de spaghetti donderdag al gemaakt was. De saus opwarmen, spaghetti koken en wederom heerlijk gegeten. Als tussendoortje heb ik vandaag chocolade gegeten, gewoon omdat het kan!

Zondag heb ik ontbeten, nou ja eerder geluncht, met de chocolate dream pancakes. Ik ben gek op chocolade, dus dit was voor mij het ultieme ontbijt. Voor de lunch, wat uiteindelijk het avondeten is geworden stond de quinoasushi op het menu. Omdat ik echt geen zin had in quinoa en ik sushi heel erg lekker vind, heb ik gewoon voor sushirijst gekozen. Ik heb heerlijk gegeten. Vandaag heb ik weer een stukje chocolade als tussendoortje genomen. In de avond kreeg ik spontaan zin om een speltbrood te bakken. Het was mijn eerste zelf gebakken brood en hij was erg lekker geworden en goed gelukt. Daar ben ik stiekem wel een beetje trots op.

En toen zat week twee er al weer op. De gerechten uit het menu zijn over het algemeen erg lekker en de tijd gaat eigenlijk best wel snel. Na twee weken heb ik al fijne resultaten geboekt. Mijn buik is wat rustiger en ik heb veel minder last van een opgeblazen gevoel en buikpijn. Na 2 weken het programma gevolg te hebben ben ik al 1,5 kg afgevallen en ben ik in totaal 13 cm kwijt bij mijn heupen (3 cm), buik (4,5 cm), taille (1,5 cm) en benen (beide 2 cm). Ik ga vrolijk en gemotiveerd verder aan week 3!

planning

Ik hou van overzicht. Om meer overzicht voor mezelf te creëren heb ik een schema gemaakt waarin ik het volledige weekmenu op kan schrijven en de print aan mijn koelkast kan hangen. Ideaal! Mocht je dat nou ook handig vinden, dan kun je hem hier downloaden.

Wil je dagelijks zien wat ik zoal eet met het Your 50 days of Green Happiness programma? Volg mij dan op Instagram: @kimmiieee90.

(Visited 213 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *