Laatst zat ik lekker door Instagram te scrollen toen ik de story van Jennie tegen kwam.

Zij gaat in oktober de 30-days minimalism game doen en vroeg zich af of er meer mensen met haar de challenge willen doen. Ik vind het heerlijk om boeken te lezen over ontspullen en minimalisme, maar het echte opruimen is er nooit echt van gekomen. Bovendien zijn Pascal en ik aan het sparen zodat wij straks een huis kunnen kopen en daarom leek het mij een goed moment om er eindelijk aan te beginnen. Want hoe fijn is het als wij straks minder spullen hoeven te verhuizen? Ik neem jullie deze maand mee in mijn minimalism game! 

Hoe het werkt

De 30 day minimalism game is bedacht door Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus en schrijven op hun website The Minimalist over minimalisme. Minimalisme draait niet per se om zomaar spullen weggooien en minder spullen te hebben, het gaat erom dat we ruimte maken voor meer: meer tijd, meer passie, meer creativiteit, meer ervaringen, meer bijdrage, meer tevredenheid en meer vrijheid. Ruimte maken voor de belangrijkere dingen in het leven. En – dit is mijn eigen interpretatie bij minimalisme – als een verzameling voor jou super belangrijk is of als je heel erg gelukkig wordt van de boeken in je boekenkast of wat je ook maar gelukkig maakt, dan hoef je dat helemaal niet weg te doen. 

Goed, over naar het spel… Het idee is dat je één ding weg doet op dag één, twee dingen op dag twee, drie dingen op dag drie en uiteindelijk gooi je op dag dertig dus dertig dingen weg. Nu telt oktober 31 dagen en ga ik ook door tot dag 31. Aan het einde van de maand ben ik dus 469 (vierhonderdnegenenzestig!!) spullen lichter! En dit mag van alles zijn, bijvoorbeeld spullen uit je verzameling, keukengerei, elektronica, meubilair, beddengoed, kleding en gereedschap. 

Misschien vind je dit ook leuk: Kintsugi workshop in Amsterdam

Mijn versie

Officieel moeten de spullen aan het einde van de dag het huis uit zijn, dit vind ik persoonlijk niet realistisch. Wel is mijn streven om dit zo snel mogelijk mijn huis uit te krijgen, het liefst voor 4 november. Bruikbare spullen ga ik verkopen, weggeven of doneren en de niet bruikbare of zwaar gebruikte spullen zullen in de prullenbak of op de stortplaats belanden. Ook is het de bedoeling dat je het spel tegen iemand speelt, ik speel de minimalism game in mijn eentje (of wil jij de strijd met mij aangaan?). 

Ik ben ontzettend benieuwd hoe de challenge mij gaat bevallen en hoop dat deze challenge een goede stok achter de deur is om een keer echt goed op te ruimen. Aan het einde – en misschien wel eerder – zal ik een update geven over mijn ervaring en hoeveel spullen ik aan het eind van de maand weg heb gedaan! Ik heb er in ieder geval zin in ;).

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *