In de maand oktober deed ik mee aan de 30 Day Minimalism Game.

De titel verraad het al, die challenge heb ik ruimschoots gehaald. Wat ik heb weg gedaan, waarom ik sommige dingen heb weg gedaan en hoe het is verlopen lees je in deze blog.

Wat is de 30 Days Minimalism Game?

Even kort en simpel uitgelegd… Het idee is dat je één ding weg doet op dag één, twee dingen op dag twee, drie dingen op dag drie en uiteindelijk gooi je op dag dertig dus dertig dingen weg. Nu telt oktober 31 dagen en ga ik ook door tot dag 31. Aan het einde van de maand ben ik dus 469 (vierhonderdnegenenzestig!!) spullen lichter! En dit mag van alles zijn, bijvoorbeeld spullen uit je verzameling, keukengerei, elektronica, meubilair, beddengoed, kleding en gereedschap.  Waarom ik mee heb gedaan aan de challenge lees je hier.

Het bewijs: ik heb heel veel spullen weg gedaan

Ja, ik kan wel heel leuk een blog schrijven over dat ik dingen heb weg gedaan door mijn deelname aan de 30 day minimalism game. Maar wat heb ik dan weg gedaan?

Als je mij volgt op Instagram dan weet je dat ik op dag 1 een jurkje weg heb gedaan. Het jurkje heb ik al jaaaaren, ik denk vanaf dat ik een jaar of 15 was (bijna letterlijk mijn halve leven dus). Verder nam ik in de eerste 7 dagen afscheid van 2 paar schoenen, 2 badjassen en een onesie, nailart dingen, een weegschaal, cameratasje, bakje, sjaal en kapot fietslampje, 5 bloempotten en een vaas en over datum verzorgingsproducten.

De bloempotten en vaas heb ik weg gegeven aan iemand uit mijn familie. Ik ging alleen wel weer naar huis met twee stekjes, die overigens meer dan welkom zijn (hallo plantbabies). In de eerste week van oktober kwamen er ook nog wat bestellingen binnen (schoenen en een planner) en kocht ik een nieuwe bloempot. Ik had helaas niet de goede maat bloempot in huis voor mijn Monstera die ik begin september had gekocht en om de plant nu in een bord te laten staan vond ik ook zo sneu.

Ik deed borden, een koektrommel en een printer weg (die overbodig is geworden). Ook mijn kleding was aan de beurt. Op dag 10 deed ik 10 stukken sportkleding weg en op dag 11 en 12 kleding die ik eigenlijk nooit meer draag. Ik heb meteen de kast winterproof gemaakt en alles weer netjes ingedeeld. Verder vond ik nog wat spullen in de keuken waar ik nooit gebruik van maak, een kapot tosti-ijzer en lapjes stof.

Op dag 15, 16 en een beetje 17 nam ik afscheid van mijn keukenmachine. Nu hoor ik je denken… Doe je nu écht een keukenmachine weg? Ja, die doe ik inderdaad weg. Maar… deze keukenmachine is ergens tussen de 15 en 20 jaar oud (én werkt nog steeds). Ik kreeg hem mee van mijn ouders toen ik het huis uit ging. Ik gebruikte hem namelijk vaker dan zij deden en mijn ouders wilden een keukenmachine die niet uit 300 onderdelen bestond.

Ik heb er 5 jaar flink gebruik van gemaakt, maar dit oude besje kan mijn kookkunsten niet meer aan. In januari heb ik voor mijn verjaardag een nieuwe keukenmachine gekregen die mijn kookkunsten wel aankan en dus stond deze keukenmachine een beetje in de weg. Weggooien vond ik zonde en nou ja, hij stond niet super erg in de weg dus ik dacht er verder niet meer over na. Tot de opruimchallenge. Ik deed een oproepje in de familie app (voordat ik hem op marktplaats zou zetten), misschien wilden mijn broertje en zijn vriendin ‘m wel hebben voor als zij het huis uit gaan. Wat bleek? Mijn moeder stond weer te springen om de keukenmachine… Die van mijn ouders heeft namelijk de geest gegeven.

Verder gingen er twee jasjes, sportattributen, bioscoopbrillen (aan twee hebben wij er méér dan genoeg), een ijsthee skibril, over datum zonnebrandspray en nagellak, kookboeken, kussentjes, hoesjes, tassen, boekjes en een kapotte laptop weg.

Last but not least… Mijn oude knutselspullen en bakvormpjes zijn goed voor dag 21 tot en met 31.

Het resultaat

31 dagen later en ik heb 469 spullen weg gedaan, dat zijn er nogal wat! Ik heb echt het gevoel dat ik nog lang niet klaar ben. Ik heb het gevoel dat het nu eigenlijk pas begint. Eerlijk is eerlijk, de meeste spullen staan nog in huis en moet ik nog naar de kringloopwinkel brengen, in de container gooien, naar het grofvuil brengen of een andere bestemming voor zoeken. Ik denk dan ook dat het besef dat ik zoveel spullen weg heb gedaan (of ga doen, net hoe je het bekijkt) later komt. Gevoelsmatig heb ik al zoveel weg gedaan, maar nog zoveel spullen om weg te doen. Ik heb bij lange na niet alles uitgezocht. De spullen die ik weg doe heb ik eigenlijk hier en daar bij elkaar geplukt.

Mentaal heeft het eigenlijk nog niet zoveel met me gedaan. Misschien komt dat ook omdat ik niet dagelijks spullen heb uitgezocht, maar in plaats daarvan heb ik een aantal dagen meerdere dagen bij elkaar gezocht. Ik kan wel zeggen dat ik er geen tijd voor had, maar na een lange werkdag had ik gewoonweg geen zin meer om op te ruimen. Ik blijf in ieder geval lekker opruimen, de opruimkriebels zijn er namelijk wel!

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *