LOFF in Breda is een restaurant, kookschool én een plek voor leuke en leerzame evenementen ineen. Je kunt er voor een schappelijke prijs terecht voor lunch en diner. Een absolute aanrader als je een keer in de buurt bent of het leuk vindt om meer te leren over gezonde voeding.

LOFF in Breda

LOFF in Breda

Gezonde vegetarische en veganistische gerechten gemaakt met biologische ingrediënten, daarvoor kun je terecht bij LOFF in Breda. Waar je voorheen terecht kon voor een buffet kun je nu kiezen uit verschillende kleine gerechten, waarmee je je eigen volledige maaltijd kunt samenstellen of die je lekker samen kunt delen.

De producten waarmee wordt gekookt komen deels uit de streek. In de omgeving zijn er drie boeren waarmee wordt samengewerkt en een groot deel leveren van het assortiment. Afhankelijk van het seizoen levert de één paprika’s, tomaten, courgettes, aubergines en venkel. De ander vooral de pompoenen, aardappels en penen. Weer de ander levert vooral bladgewassen. De producten haalt Marion Pluimes, chefkok van LOFF, namelijk het liefst uit Nederland, bij voorkeur ook nog eens uit de koude kas.

Duurzaamheid staat bij LOFF hoog in het vaandel. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze gaan de uitdaging om het te verduurzamen aan. Zo koken ze bijvoorbeeld met de seizoenen mee en is niet alleen het eten biologisch, maar ook het wc-papier, de schoonmaakmiddelen én maken ze gebruik van herbruikbare rietjes. Eigenlijk het hele no waste verhaal. De koksbuizen zijn ze nog mee bezig, die wilt Marion graag in bio katoen.

Herbruikbare rietjes

Over Marion

Marion is al 30 jaar aan het cateren en lesgeven. Naast chefkok van LOFF is ze ook eigenaresse van De Groene Kookacademie. Hiermee geeft ze overal en nergens les. Ze werd het zat om haar eigen spullen mee te nemen naar de verschillende locaties. In iedere keuken ontbrak wel iets en eigen materialen werken toch het prettigst. Daarom heeft ze besloten om de kookschool naar LOFF te halen.

Wat ik – als voedingsdeskundige – erg leuk vond om te horen, is dat Marion van oorsprong natuurvoedingsdiëtist is. Wat ze doet, is dan ook vanuit het oogpunt van een diëtist. Volwaardige voeding is belangrijk. Er wordt vaak beweerd dat je niet uit eten gaat om gezond te eten, maar Marion is het hier niet mee eens (ik trouwens ook niet). Als ze ergens eet, dan wilt ze dat het gezond is en dat het een goede vullende maaltijd is. Dit zie je ook terug in de keuken van LOFF, zo gebruiken ze bijvoorbeeld volle rijst en wanneer ze witte basmati rijst serveren dan doen ze dat met een peulvrucht erbij. Bovendien vindt Marion dat gezonde voeding een veel betere smaak heeft.

Ze is nog altijd aan het les geven en vindt het fijn om een plek te hebben waar ze dat kan doen. Ze organiseren in het restaurant dan ook regelmatig evenementen zoals diner lectures. Marion vindt het belangrijk mensen van meer kennis te voorzien. Ze zal anderen nooit vertellen wat ze moeten doen, maar laat graag zien hoe het anders kan, dat biologisch én veganistisch koken niet ingewikkeld is én dat het ook lekker is.

Menukaart

Vegan opties op de kaart

LOFF is een vegetarisch/veganistisch restaurant, met de nadruk op veganistisch. Een klein deel van de kaart, zo’n 10-20% bestaat uit vegetarische recepten. De rest is allemaal vegan, een feestje dus! De menukaart verandert met het seizoen mee, voor de meest actuele menukaart kun je hier een kijkje nemen. Op dit moment wordt er dus voornamelijk gekookt met wintergroenten.

All you need is LOFF

Wat heb ik gegeten?

Mijn vriend (Pascal) en ik kozen allebei voor de vegan variant van de ‘All you need is loff.’ Een bord met tien gerechtjes, allemaal keuzes van de chef. Zo konden we van alles proberen, heerlijk!

Op ons bord lag feto (gefermenteerde tofu), geroosterde pompoen met ras el hanout en linzen met Marokkaanse dressing, biet bourguignon met paddenstoelen, quinoa salade, dahl met chutney, geroosterde bloemkool met walnootpesto, gemarineerde tempeh en gebakken aardappels met groene kruidendressing (ook wel niekjes genoemd).

Als toetje koos ik voor Inga’s chocolade taart en Pascal voor de tic-tac-toe (citroen bliss, baldadeltje en loff potion nr. 9).

We LOFF it

Pascal en ik zijn allebei fan! Ik vind het heel fijn dat er een plek is waar je lekker én gezond kunt eten. Jammer genoeg ligt Breda voor ons niet om de hoek, maar ik heb de reis er absoluut voor over. Wij hebben er allebei echt heerlijk gegeten en liepen met een goed gevulde buik de deur uit. LOFF bewijst dat gezond eten lekker is.

Nieuwsgierig geworden?

LOFF in Breda is woensdag tot en met zondag geopend. Op vrijdag en zaterdag kun je er ook terecht voor lunch. Maandag en dinsdag is het restaurant gesloten.

Openingstijden
Woensdag en donderdag 16:00 – 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag 11:00 – 22:00 uur
Zondag 16:00 – 21:00 uur

Wil je graag deelnemen aan een evenement bij LOFF? Hou dan de Facebookpagina in de gaten!

LOFF Breda
Wilhelminastraat 15 | 4818 SB Breda | 076 7370369 | info@restaurantloff.nl

Tip: Pin dit artikel voor later!

(Visited 136 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *