Afgelopen zondag besloten Pascal en ik spontaan uit eten te gaan. Door het mooie weer hadden we zin om ergens langs de kust uiteten te gaan. Het werd restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee!

Natuurlijk Egmond

Bij restaurant Natuurlijk worden producten zorgvuldig uitgekozen op basis van het seizoen. Ze maken voornamelijk gebruik van ambachtelijke producten van boeren uit de regio Noord-Holland. Duurzaam, eerlijk en zoveel mogelijk biologisch, dat is waar ze voor staan. Het restaurant ligt ook nog eens op loopafstand vanaf het strand!

natuurlijk egmond

Vegan opties op de kaart

Keuzestress, daar had ik wel even last van! Er staan namelijk redelijk wat vegan opties op de kaart. Ik was daarom blij verrast. Op dit moment (april ’19) heb je keuze uit de volgende opties:

 • Lunch: Broodje gegrilde groenten
 • Lunch: Broodje met twee vegan kroketten
 • Vooraf: Pulled jackfruit
 • Soep: Tomaat-puntpaprika soep
 • Maaltijdsalades: Buddha bowl
 • Hoofdgerecht: Dutch weed burger
 • Hoofdgerecht: Vegan wok
 • Nagerecht: Vegan frambozen-witte chocolade cheesecake met frambozen sorbetijs
 • Nagerecht: Brownie met bloedsinaasappel sorbetijs

Ook het broodje vooraf wordt geserveerd met hummus en aioli. De aioli is helaas niet vegan, maar het brood en de hummus wel. Op de borrelkaart staan ook nog eens vegan mini loempia’s (YAY voor een restaurant in de buurt waar ik ook een lekker borrelhapje mee kan eten). Bovendien kunnen alle koffie’s ook met soja- of havermelk gemaakt worden!

Lees ook: Review | Eerlijke producten shoppen bij IntoIBIZA

Wat heb ik gegeten?

Ik koos – naast het broodplankje om te delen met vriendjelief – voor de vegan wok en de frambozen-witte chocolade cheesecake.

Vegan wok
De vegan wok bestond uit knapperige groenten, kelpnoedels, een sesam-sojasaus, cashewnoten en een vleesvervanger op basis van seitan. Echt een heerlijk gerecht. Zelfs Pascal – die nog wel vlees eet – zei de volgende keer ook voor de vegan wok te gaan kiezen!

natuurlijk egmond
Vegan wok

Vegan frambozen-witte chocolade cheesecake
De vegan frambozen-witte chocolade cheesecake was lekker. Wel een soort raw taartje had ik het idee. Vooral de frambozenijs die erbij werd geserveerd vond ik erg lekker!

natuurlijk egmond
Vegan frambozen-witte chocolade cheesecake

Natuurlijk lekker

Je leest het denk ik al? Ik ben mega blij dat wij restaurant Natuurlijk hebben ontdekt. Een fijn vegan-friendly restaurant met erg vriendelijk personeel. Ik kan nu al niet wachten om een broodje kroket te bestellen als lunch en wanneer we weer lekker uiteten gaan – met een hele lege maag – te kiezen voor de pulled jackfruit, de vegan wok (again, samen met Pascal dit keer) en de brownie.

Nieuwsgierig geworden?

De openingstijden zijn woensdag tot en met vrijdag van 12:00-23:00 en zaterdag en zondag van 10:00-23:00 (de keuken is geopend tot 21.30). Maandag en dinsdag is het restaurant gesloten.

TIP! Het parkeerterrein van het restaurant loopt snel vol. De directe omgeving is overal betaald parkeren. Neem daarom voldoende muntgeld mee!

Natuurlijk Egmond
Dr. Wiardi Beckmanlaan 8 | 1931 BW Egmond aan Zee | 072 506 27 49 | info@natuurlijk-egmond.nl

(Visited 281 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Thomas Reckord 5 april 2019 at 12:17

  Hoi Kim… ik lees met enthousiasme je artikel over het restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee. Ik ben Thomas, de oprichter van de Egmond aan Zee Club, en in ken het restaurant en raad het graag ons leden aan. Helaas is je artikel alleen in het Nederlands. Ik wil je artikel graag in het Duits vertalen en het delen met je foto’s in onze Egmond aan Zee Club. Ik schrijf natuurlijk dat de tekst van jou is en link je blog in onze club. We hebben meer dan 2.800 leden, waaronder Duitsers en Nederlanders zijn. Willen we het op die manier doen?

  Reply
 2. Kim Kesterink 10 april 2019 at 08:11

  Hi Thomas, wat leuk dat je zo enthousiast bent over mijn geschreven blog! Ik heb je een mail gestuurd, als je niks hebt ontvangen zou je dan je vraag willen mailen naar kim@kimkommers.nl? Dan beantwoord ik deze zo snel mogelijk.

  Reply
 3. Vincent Rondwijk 18 augustus 2021 at 16:19

  Bedankt voor het delen van de opties op de kaart! Ik kijk altijd graag eerst even wat een restaurant te bieden heeft voordat ik reserveer. We zullen het etentje waarschijnlijk met een dagje strand gaan combineren.

  Reply
  1. Kim Kesterink 20 augustus 2021 at 15:21

   Hi Vincent,

   Wat leuk! Een dagje strand en lekker uiteten is een heerlijke combinatie. Ben heel benieuwd wat je er van vindt! Ik ben zelf echt dol op de vegan wok, die is nu overigens met kipstukjes in plaats van seitan, maar niet minder lekker. De kaart kan er wel ietsjes anders uitzien dan op mijn blog geschreven staat i.v.m. Corona, maar de vegan wok en dutch weed burger hebben ze zeker!

   Mocht je nog een lekker drankje echt op het strand willen doen: bij restaurant Nautilus aan Zee, ook in Egmond aan Zee, hebben ze vegan bitterballen op de kaart šŸ˜‰ je kunt er ook lunchen en dineren trouwens, dat heb ik zelf nog niet gedaan dus kan helaas mijn ervaring nog niet delen.

   Heel veel plezier!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *