Met de heerlijke temperaturen van de afgelopen weken (en de warme dagen die ons nog te wachten staan) krijgen we meer zin in lekkere zomerse recepten. Een perfect recept voor de warmere dagen is deze pittige pastasalade met vegan kipstukjes. Je kunt hem warm/lauw eten en ook koud is ‘ie errug lekker! Tip: laat de pastasalade een nachtje in de koelkast staan, dan trekken de kruiden lekker in en is het recept nóg lekkerder.
Mijn vriend vind de kant-en-klare pittige kip pastasalade van de Albert Heijn echt ontzettend lekker, dus besloot ik te doen wat ik het allerleukst vind: het recept veganizen! Met succes. Het is een gerecht geworden om je vingers bij af te likken.
Stiekem ligt het recept al een jaar te wachten om gepubliceerd te worden. Ken je dat? Dat je een lekker recept hebt, maar eigenlijk vergeet dat je dat lekkere recept hebt? Dat had ik dus met dit recept. Totdat de eerste zonnestralen weer tevoorschijn kwamen en ik terug dacht aan de eerste keer dat ik deze salade had gemaakt: voor een picknick bij een meertje in de duinen. Genieten. Ik hoop dat het recept jou nét zo goed mag smaken!
P.S. De volgende keer dat je het recept gaat maken kun je mijn gebrabbel ook overslaan. Ga dan direct naar de receptenkaart.
Het recept voor de pittige pastasalade
Als je net als ik een grote eter bent, is het recept goed voor twee personen.
Een perfect recept voor de warmere dagen is deze pittige pastasalade met vegan kipstukjes.
Ingrediënten
Bereiding
Snijd de paprika en radijs in blokjes, de ui in halve ringen en de peterselie fijn. Pel en pers de knoflookteentjes.
Verhit wat olie in de koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en plantaardige kipstukjes toe en bak deze goudbruin.
Voeg de paprika en radijs toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenpuree en plantaardige room toe en warm even door.
Haal de pan van het vuur. Voeg nu de kruiden en olijven toe. Meng alles goed en verdeel over twee borden. Eet smakelijk!
Opdieningen 2
- Hoeveelheid per portie
- Calorieën 455
- % Dagelijkse waarde *
- Totaal vet 28g44%
- Verzadigd vet 4g20%
- Natrium 491mg21%
- Totaal koolhydraat 22g8%
- Voedingsvezels 13g52%
- Suikers 12g
- Eiwit 24g48%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de paprika en radijs in blokjes, de ui in halve ringen en de peterselie fijn. Pel en pers de knoflookteentjes.
Verhit wat olie in de koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en plantaardige kipstukjes toe en bak deze goudbruin.
Voeg de paprika en radijs toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenpuree en plantaardige room toe en warm even door.
Haal de pan van het vuur. Voeg nu de kruiden en olijven toe. Meng alles goed en verdeel over twee borden. Eet smakelijk!
Wil je meer groen in je salade? Laat het gerecht afkoelen en voeg dan een paar handjes rucola of botersla toe!
Misschien vind je deze maaltijdsalades ook lekker:
- Pasta pesto, maak er een salade van door de pasta af te laten koelen en er een paar handjes rucola bij te doen
- Groene salade met sojadressing
- Nacho bowl met guacamole