Met de heerlijke temperaturen van de afgelopen weken (en de warme dagen die ons nog te wachten staan) krijgen we meer zin in lekkere zomerse recepten. Een perfect recept voor de warmere dagen is deze pittige pastasalade met vegan kipstukjes. Je kunt hem warm/lauw eten en ook koud is ‘ie errug lekker! Tip: laat de pastasalade een nachtje in de koelkast staan, dan trekken de kruiden lekker in en is het recept nóg lekkerder.

Mijn vriend vind de kant-en-klare pittige kip pastasalade van de Albert Heijn echt ontzettend lekker, dus besloot ik te doen wat ik het allerleukst vind: het recept veganizen! Met succes. Het is een gerecht geworden om je vingers bij af te likken.

Stiekem ligt het recept al een jaar te wachten om gepubliceerd te worden. Ken je dat? Dat je een lekker recept hebt, maar eigenlijk vergeet dat je dat lekkere recept hebt? Dat had ik dus met dit recept. Totdat de eerste zonnestralen weer tevoorschijn kwamen en ik terug dacht aan de eerste keer dat ik deze salade had gemaakt: voor een picknick bij een meertje in de duinen. Genieten. Ik hoop dat het recept jou nét zo goed mag smaken!

P.S. De volgende keer dat je het recept gaat maken kun je mijn gebrabbel ook overslaan. Ga dan direct naar de receptenkaart.

Het recept voor de pittige pastasalade

pittige pastasalade
Pittige pastasalade

Als je net als ik een grote eter bent, is het recept goed voor twee personen.

Categorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Een perfect recept voor de warmere dagen is deze pittige pastasalade met vegan kipstukjes.

Opbrengsten2 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

Ingrediënten

 1 gele paprika
 1 rode paprika
 10 radijsjes
 1 rode ui
 2 teentjes knoflook
 peterselie
 1 eetlepel olijfolie
 1 bakje plantaardige kipstukjes
 4 theelepel tomatenpuree
 1 pakje room
 1 theelepel komijnpoeder
 halve tl chilivlokken
 1 theelepel paprikapoeder
 1 theelepel rozemarijn
 4 eetlepel zwarte olijvenringetjes

Bereiding

1

Snijd de paprika en radijs in blokjes, de ui in halve ringen en de peterselie fijn. Pel en pers de knoflookteentjes.

2

Verhit wat olie in de koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en plantaardige kipstukjes toe en bak deze goudbruin.

3

Voeg de paprika en radijs toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenpuree en plantaardige room toe en warm even door.

4

Haal de pan van het vuur. Voeg nu de kruiden en olijven toe. Meng alles goed en verdeel over twee borden. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden

Opdieningen 2


Hoeveelheid per portie
Calorieën 455
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 28g44%
Verzadigd vet 4g20%
Natrium 491mg21%
Totaal koolhydraat 22g8%
Voedingsvezels 13g52%
Suikers 12g
Eiwit 24g48%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

 

Ingrediënten

 1 gele paprika
 1 rode paprika
 10 radijsjes
 1 rode ui
 2 teentjes knoflook
 peterselie
 1 eetlepel olijfolie
 1 bakje plantaardige kipstukjes
 4 theelepel tomatenpuree
 1 pakje room
 1 theelepel komijnpoeder
 halve tl chilivlokken
 1 theelepel paprikapoeder
 1 theelepel rozemarijn
 4 eetlepel zwarte olijvenringetjes

Aanwijzingen

1

Snijd de paprika en radijs in blokjes, de ui in halve ringen en de peterselie fijn. Pel en pers de knoflookteentjes.

2

Verhit wat olie in de koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en plantaardige kipstukjes toe en bak deze goudbruin.

3

Voeg de paprika en radijs toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenpuree en plantaardige room toe en warm even door.

4

Haal de pan van het vuur. Voeg nu de kruiden en olijven toe. Meng alles goed en verdeel over twee borden. Eet smakelijk!

Pittige pastasalade met vegan kip

Wil je meer groen in je salade? Laat het gerecht afkoelen en voeg dan een paar handjes rucola of botersla toe!

Misschien vind je deze maaltijdsalades ook lekker:

Tip: Pin dit recept voor later!

pittige pastasalade
(Visited 864 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.